İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sarkisyan-Medvedev-Aliyev üçlü zirvesi sona erdi

Sarkisyan-Medvedev-Aliyev üçlü zirvesi sona erdi 

22:15 • 17.06.10

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın başkanlığındaki heyet Saint Petersburg’a gitti.

Ziyaret çerçevesinde Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev biraraya geldi.

Tert.am özel muhabirinin bildirdiğine göre Ermenistan, Rusya ile Azerbaycan Devlet Bşkanları arasında öngörülen görüşme Kostantinovsk Sarayı’nda gerçekleştirildi. Görüşmeden sonra Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev Serj Sarkisya ve İlham Aliyev onuruna yemek verdi.

Konstantin Sarayı’nda konuklarını ağırlayan Medvedev görüşmenin başında yaptığı açıklamada, “Bu bizim (üçlü boyutta) yaptığımız altıncı toplantı olacak” dedi.

Gazetecilerin görüşmenin başında sadece görüntü almasına izin verilirken, üç başkan gazetecilerin önünde sadece hava durumu hakkında konuşmakla yetindi.

Medvedev, Sarkisyan ve Aliyev üçlü ilk toplantıyı 2 Kasım 2008’te yaparken, üç başkan son olarak 25 Ocak’ta Soçi’de biraraya gelmişti.

Ziyaret çerçevesinde Serj Sarkisyan ve beraberindeki heyette yer alan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan, Başbakan Yardımcısı Armen Gevorgyan, Ekonomi Bakanı Nerses Yeritsyan, Maliye Bakanı Tigran Davtyan, Diaspora Bakanı Hıranuş Hakopyan ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Vigen Sarkisyan, yarın St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu’na katılacak.

Medvedev-Sarkisyan-Aliyev son üçlü zirvesi 25 Ocak 2010 tarihinde Rusya’nın Soçi kentinde yapıldı.

Yorumlar kapatıldı.