İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kemal Yalçın’ın Yeni Kitabı: Kardeşlerim Var Uzaklarda Almanya’da Çıktı

Yeni Çıktı!

Kardeşlerim Var Uzaklarda

448 sayfa

Resimli, Ciltli

Fiyatı: 24.80 €

İsteme adresi:
H_kemal_yalcin@yahoo.de

Arka kapak yazısı:

Geçmiş, bugünün önsözüdür. Dünya hızla değişiyor. Zaman, eski zaman değil. Zaman bize uymaz, biz zamana uymalıyız. Yüz yıldan beri dinmeyen büyük acı, zamanla unutulup sevgiye, dostluğa ve barışa kendiliğinden dönüşemez. Kanayan yaralar, gönüllerdeki sızılar ve acı hatıralar; bu acılara, bu felaketlere neden olanlar tarafından karşılıklı olarak dürüstlükle ve samimiyetle kabul edilirse, kalıcı bir dostluğun ve barışın temelleri güçlenebilir.
Dünyanın her yanında kardeşlerimiz var. Onlar aramızda yaşasa da yaşamasa da bizim kardeşlerimizdir. Onlar nerede yaşarlarsa yaşasınlar günebakan çiçekleri gibi, yüzlerini ve gönüllerini anayurtlarına çeviriyor, varoldukları güneşli toprakları özlüyorlar.
Bu kitapta dünyanın çeşitli ülkelerinde yaptığım okuma ve söyleşi günlerinde yaşadıklarımı, gördüklerimi, duyduklarımı; oralardaki dostlarımı ve kardeşlerimi bir araya getirdim. Biz artık dilleri, dinleri, renkleri ayrı; ama gönülleri bir, acıları, sevinçleri, kederleri ve mutlulukları ortak bir aile olduk.
Okuyucularımdan, dostlarımdan, kardeşlerimden bana gelen ve benim de onlara gönderdiğim mektuplardan bir demet yaptım, onları da sizlerle paylaşmak için yayınlıyorum.
Sevgili dostlarım, sevgili kardeşlerim, sevgili okuyucularım, benim için bu dünya sizlerle daha güzel ve daha anlamlı! İyi ki varsınız!

Kemal Yalçın

Sunuş

Yazarlık hayatıma şiirle başladım. Şiir yazmak, duygularımı, düşlerimi, düşüncelerimi şiirleştirmek bana güç verdi. Zor günlerimi de, aydınlık günlerimi de şiirlerle paylaştım. İlk şiir kitabım olan Sürgün Gülleri yurdumdan uzaklarda geçen zor günlerimin şiirlerinden meydana gelmişti.
Sonra düzyazıya geçtim. Emanet Çeyiz benim ilk belgesel romanımdır. Bu romandan sonra Seninle Güler Yüreğim, Yaşama Gücü, Sınıfta Çiçek Zor Açar, Sarı Gelin/Sari Gyalin, Hayatta Kalanlar, Anadolu’nun Evlatları adlı yaşam öyküleri ve belgesel romanlarımı yayınladım.
Romanlarım, hayat hikâyelerim, öykülerim gerçek hayatın içinden süzülüp gelmişlerdir. Belgesel romanlarımı hazırlarken yazacağım konunun geçtiği doğal ve kültürel çevreyi, insan manzaralarını gidip gördüm. Öyküsünü yazacağım çiçeği gidip dalında kokladım. Hayatını yazacağım insanlarla uzun uzun konuştum. Bazılarının evlerinde misafir kaldım. Onlarla dost oldum, kardeş oldum. Kimine ana, kime baba, kimine abi, kimine abla dedim. Onlar da beni oğul, evlat, kardeş kabul ettiler, bağırlarına bastılar.
Okuyucularımın birçoğu mektupla, telefonla duygu ve düşüncelerini benimle paylaştı. Bana yeni konular, yeni olaylar anlattılar. Çoğu Almanya’da olmak üzere, Batı Avrupa ülkelerinde; İsrail’de, Ürdün’de, Amerika’da, Kanada’da ve Türkiye’de düzenlenen okuma ve söyleşi günlerinde sanatsever insanlarla, okuyucularımla beraber oldum. Yeni, kalıcı dostluklar edindim. Bana yapıcı öneri ve eleştirilerde bulundular. Beni bilmediğim konuları araştırmaya, eksiklerimi tamamlamaya yönelttiler. Kitaplarımda anlattığım olayları, acıları, sevinçleri, kederleri, mutlulukları ve umutları onlarla paylaştım. Paylaştıkça acılarımız azaldı, mutluluklarımız arttı. Dünyamız aydınlandı. Gördüğüm ilgi, yakınlık, güven ve sevgi kalemime şevk, yüreğime güç verdi.
Toplantılarda, okuma günlerinde konuşulamayan konuları, sorulamayan soruları toplantı sonrasında daha dar bir çevrede konuştuk. Bazen konuşmalarımız misafir kaldığım evlerde devam etti. Birlikte eğlendik, şarkılar, türküler söyledik, şiirler okuduk.
Böylece yazdığım, yayınladığım her kitap benim dünyamı genişletti, zenginleştirdi. Dünyanın birçok yerinde dostlarım, arkadaşlarım, kardeşlerim var artık.
Bu kitapta dünyanın çeşitli ülkelerinde yaptığım okuma ve söyleşi günlerinde yaşadıklarımı, gördüklerimi, oralardaki dostlarımı ve kardeşlerimi bir araya getirdim. Biz artık dilleri, dinleri, renkleri ayrı; ama gönülleri bir, acıları, sevinçleri, kederleri ve mutlulukları ortak bir aile olduk.
Okuyucularımdan, dostlarımdan, kardeşlerimden bana gelen ve benim de onlara gönderdiğim mektuplardan bir demet yaptım, onları da sizlerle paylaşmak için yayınlıyorum.
Bu kitabın hazırlığında, çevirilerinde, düzeltmelerinde, yayınlanmasında emeği geçen dostlarıma, kardeşlerime çok teşekkür ederim.
Sevgili dostlarım, sevgili kardeşlerim, sevgili okuyucularım, benim için bu dünya sizlerle daha güzel ve daha anlamlı! İyi ki varsınız!

Bochum, 28 Mart 2010 Kemal Yalçın

Yorumlar kapatıldı.