İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan ve Azerbaycan cumhurbaşkanları diyaloğa devama hazır

Ermenistan ve Azerbaycan cumhurbaşkanları diyaloğa devama hazır

Haziran 18, 2010 | 00:17

RIA-Novosti Ajansı’nın Rusya devlet başkanı basın sekreteri Natalya Timakova referanslı verdiği bilgiye göre 17 Haziran’da St. Petersburg’da gerçekleşen Ermenistan, Azerbaycan ve Rusya devlet başkanları Serj Sarkisyan, İlham Aliyev ve Dmitri Medvedev üçlü buluşmasında taraflar Karabağ sorunu sürecindeki tutumlarında yakınlaşma kaydedildi.

Timakova ‘Sorunun çözümündeki bir dizi tartışmalı hususlarda tarafların tutumlarında yakınlaşma müşahade edildi’ dedi ve üçlü buluşmada Dağlık Karabağ sorunundaki ehemmiyetli sorunların değerlendirildiğini sözlerine ekledi.

Timakova aynı zamanda, Ermenistan ve Azerbaycan cumhurbaşkanlarının diyaloğu AGİT Minsk Grubu eşbaşkanları olarak Rusya, ABD, Fransa aracılığıyla sürdürmeye hazır olduklarını teyid ettiklerini de kaydetti.

Buluşmanın Ermenistan, Azerbaycan ve Rusya devlet başkanlarını altıncı buluşması olduğunu kaydedelim. Benzeri formatlı ilk buluşma 2 Kasım 2008’de Barvikh, ikincisi gene Uluslararası Ekonomik Forum çerçevesinde 4 Haziran 2009’da St. Petersburg’da; son buluşma ise bu yıl 18 Ocak’ta Soçi’de gerçekleşmişti.

Yorumlar kapatıldı.