İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni soykırımını tanımanın zamanı geldi’

‘Ermeni soykırımını tanımanın zamanı geldi’ 

Türkiye ve İsrail arasında artan gerilim Amerikalı politikacılara malzeme oldu. Amerikan Kongresi’nin İsrail dostu üyeleri basın toplantısı düzenleyerek Türkiye’yi “Ermeni soykırımını” tanımakla tehdit etti
00:45 | 18 Haziran 2010

Yorum yaz Arkadaşına gönderSitene ekleSayfayı yazdırRSSAA+-
Amerikan Kongresi’nin İsrail dostu politikacılarından bazıları önceki gün özel bir basın toplantısı düzenleyerek Türkiye hakkında ağır açıklamalarda bulundu . Türkiye’yi tehdit eden politikacılar ‘Ermeni soykırımı’ iddiaları ile ilgili bir yasa tasarısını hazırlamak için harekete geçtiklerini de açıkladılar. Washington’daki gözlemciler, ilişkilerin bu kadar hassas olduğu bir dönemde böyle bir teklifin oylamaya sunulmasının zor olduğunu söylüyor. Ancak Ankara’ya tepki artarsa bunun imkânsız olmadığı yorumları da yapılıyor. Tasarı geçmese dahi politikacıların bu çıkışı Amerikan Kongresi’nin önümüzdeki günlerde daha sert bir tavır takınabileceğinin işareti olarak görülüyor. İşte toplantıdan dikkat çeken başlıklar:

BÜYÜKELÇİYİ UYARDIK
Mike Pence (Indiana, Cumhuriyetçi): “Türkiye bu yolda devam eder, İran’a yakınlaşır, İsrail’den uzaklaşırsa Amerikan Kongresi nezdinde bunun bedelleri olur. Türkiye Büyükelçisi’ni de bu konuda uyardım. Bundan böyle ABD Kongresi’ne gelen Ermeni soykırımı yasalarına da olumlu oy vereceğim.”
Peter King (New York, Cumhuriyetçi): “Artık Ermeni soykırımı tasarılarına olumlu oy vereceğim, birçok meslektaşım da benimle aynı fikirde. Bunun tek nedeni Mavi Marmara olayı değil, Türkiye’nin İran’a yakınlaşmasından da rahatsızım.”
Adam Schiff (California, Cumhuriyetçi): “Meslektaşlarımla Ermeni soykırımı ile ilgili bir imza metni dolaştırıyoruz. Artık soykırımı tanımanın zamanı geldi.”

TÜRKİYE NE CÜRETLE KONUŞUYOR
Shelley Berkley (Nevada, Demokrat): “ Mavi Marmara gemisindeki ölümlerin sorumluluğu İsrail’de değil Türkiye’dedir. İsrail’in tek suçu Türkiye’nin kurduğu tuzağa düşmek oldu. Kıbrıs’ın işgalcisi olan, ekümenik patriğe karşı sürekli ayrımcılık yapan, Ermeni soykırımını tanımayan Türkler ne cüretle İsrail devletini eleştiriyor! Türk politikacılara bundan böyle kapım kapalı.”

Yorumlar kapatıldı.