İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABD’den Türkiye’ye Ermeni tehdidi!

ABD’den Türkiye’ye Ermeni tehdidi! 

17 Haziran 2010 Perşembe 10:29Türkiye İsrail’e yaptırım koşullarını açıkladı. ABD Temsilciler Meclisi de Türkiye’ye tehdit gibi bir mesaj yolladı. 
Türkiye’nin İsrail için aldığı kararlar ABD’de bomba etkisi yarattı. ABD Temsilciler Meclisi üyeleri Çarşamba günü yaptıkları açıklamada Ankara’nın İsrail karşıtı çizgisini sürdürmesi durumunda Washington’la bağların zarar görebileceğini söyledi.

Meclis Cumhuriyetçi Parti grubunun 3 numaralı üyesi Mike Pence, “Eğer Türkiye İran’a yaklaşıp İsrail devletiyle çatışmaya devam ederse bunun bir maliyeti olacaktır” dedi.

Temsilciler Meclisi üyeleri düzenledikleri basın toplantısında ayrıca Türkiye’nin İran’a uygulanması planlanan yaptırımlarla ilgili BM Güvenlik Konseyi oylamasında “hayır” oyu vermesini de eleştirdi.

TÜRKİYE’NİN EYLEMLERİ YÜZ KIZARTICI

Demokrat Partili üye Eliot Engel, Türkiye’nin eylemlerini “yüz kızartıcı” olarak nitelendirirken, Ankara’nın NATO üyesi olmasına rağmen Batı’ya bakmayı bıraktığını söyledi.

ERMENİ SOYKIRIMI TEHDİDİ

Pence, Türkiye’nin duruşuyla ilgili ödeyebileceği bedellerden birinin 1915 olaylarıyla ilgili desteği kaybetmek olacağını söyledi.

Temsilciler ayrıca 126 üyenin Başkan Obama’ya bir mektup yazarak kendisinden İsrail’in uluslararası alanda kınanmasına engel olmasını talep ettiklerini de belirtti.

Yorumlar kapatıldı.