İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Şnorhavor Daretarts Badriark Hayr

Şnorhavor Daretarts Badriark Hayr
 (Ayk Nalbatğazar’dan gelen fotoğraf.
Bugün 16 Haziran uyandığımda içimi bir burukluk kaplamıştı halbuki bugün doğum günüm mutlu bir gün çocuklarım torunlarım arkadaşlarım arayacaklar uzun ömürler dileyecekler… Bugün sizin de doğum gününüz Srpazan. Karizmanızla toplumumuzda bugün var olan bir çok oluşumun yaratıcısı, fikir babası olan siz dünyadaki hayların birbirleriyle iletişimini sağlayan, kimi zaman tartışmalara kimi zaman dostluk ifadelerine kimi zaman olumlu yaptırımlara zemin teşkil eden hyelistin de Hyetert’in de kurucusu ve fikir babası olduğunuz için sizinle sizin eseriniz olan bu platformda bir iki satır muhabbet etmek istedim.

1994 yılında o muhteşem Yerusağem gezilerinden birinde fark ettik aynı gün doğmuş olduğumuzu ve o gün bu gündür her sene birlikte kutladık doğum günlerimizi önceleri ailelerimiz arasında sonraları daha büyük guruplarla ve en son da yine sizin bir paysagiste zevki ve bilgisiyle yarattığınız Badriarkaran’ın bahçesinde. Ne güzel gecelerdi sazlı sözlü muhabbetli dostluk ve sevgi seli kaplardı o yemyeşil çimlerin yeşerdiği bahçeyi. . Gerçekten bir rüya aleminde gibi hissederdik kendimizi ayaklarımız yerden kesilircesine kaptırırdık kendimizi bu sevgi seline. 7 den 70 e tüm sevdikleriniz hep bir ağızdan “şnorhavor daretarts badriark hayr” şarkısını okurken siz de mutluluğun doruğuna çıkardınız.

Bu gece o güzellikleri anarak evimde sıhattiniz için kadeh kaldıracağım “şad darineru Srpazan” diyerek eminim Srpuhi ve Sebu da aynı hislerle kadeh kaldıracaklar. Srpazan yalnız bırakmayın bizleri.. acaba bugün akşama kadar bir mucize olur mu bizlere katılırmısınız? yaparmısınız bir sürpriz? siz çok seversiniz sürpriz yapmayı beklenmedik bir anda geliverirdiniz Ha gayret Srpazan bu akşam siz de katılın bize içimizdeki burukluk mutluluğa bıraksın yerini sizi bütün sevenler havalara uçsun yeter artık bu kadar sessizlik.

Luiz Bakar

Yorumlar kapatıldı.