İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Rum Yetimhanesi diyalog ve çevre merkezi olacak

Rum Yetimhanesi diyalog ve çevre merkezi olacak 

Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından kendilerine devredilecek olan Büyükada’daki eski Rum Yetimhanesi’ni, dinlerarası diyalog ve dini odaklı bir ekoloji merkezi haline dönüştürmek istiyor.

Ayrıca bu merkezde, “yaratılış teorisi”nin de korunması yönünde çalışmalar yürütülecek.
Böyle bir merkezin dünyada eşinin olmadığını belirten Patrikhane Sözcüsü Peder Dositheos Anağnostopulos, “Bu proje gerçekleşirse dünyada ilk olacak” dedi.

‘Tüm dinler temsil edilecek’
Başbakan Erdoğan’ın Patrik Bartholomeos’la Yetimhane binasıyla ilgili görüştüğünü belirten Anağnostopulos, “Bu görüşmede Başbakan Patrik’e, ‘Eğer bu bina size geçerse ne yapmayı düşünüyorsunuz?’ diye sormuştu. Patrik de, ‘Biz burayı dini odaklı bir çevre ve dinlerarası bir diyalog merkezi yapmayı düşünüyoruz’ yanıtını vermişti. Tabii bu dini odaklı çevre merkezi bütün dinleri kapsıyor. Sadece Hıristiyanlık değil, İslam ve Musevi din adamları da bu merkezde çalışmalarda bulunacak” dedi.
Vatikan’ın da ekoloji konusunda çalışmalar yürütmeyi amaçladığını, ancak bunu dini anlamda ilk düşünenin Patrik Bartholomeos olduğunu söyleyen Anağnostopulos, şöyle dedi: “Partik efendiye göre kurulacak merkez, ekolojik değişim ve dinlerarası hoşgörüyü geliştirmek amacıyla eğitim kaynakları sağlayacak; teoriyi pratiğe dönüştürmeyi amaçlayacak. Merkez, iklim değişikliğine ve insan davranış ve ahlakı alanındaki kaçınılmaz değişikliklere odaklanacak, çevre ve barışla alakalı dini meselelerin çözümü için ortaya konan çarelerde farkındalık hizmeti verecek.”

Yorumlar kapatıldı.