İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Piskopos Padovese’nin Cenaze Töreni Milano’da Yapıldı

Piskopos Padovese’nin Cenaze Töreni Milano’da Yapıldı 

14 Haziran 2010 Pazartesi – 19:17 

Piskopos Padovese’nin Cenaze Töreni Milano’da Yapıldı – Dünya Haberleri 

Piskopos Padovese’nin Cenaze Töreni Milano’da Yapıldı
İskenderun’da şoförü tarafından bıçaklanarak öldürülen Papalık Anadolu Temsilcisi Piskopos Luigi Padovese’nin cenazesi, doğduğu yer olan Milano’daki Duomo Kilise’sinde yapılan törenle son yolculuğuna uğurlandı
İskenderun’da şoförü tarafından bıçaklanarak öldürülen Papalık Anadolu Temsilcisi Piskopos Luigi Padovese’nin cenazesi, doğduğu yer olan Milano’daki Duomo Kilise’sinde yapılan törenle son yolculuğuna uğurlandı.
Saat 10.30’da başlayan töreni Lombardiya bölgesi başpiskoposu Dionigi Tettamanzi yönetirken, Lombariya Bölge Başkanı Roberto Formigoni ve eski bakanlardan Bettino Craxi de törende hazır bulundu. Padovese’nin çok sayıda seveni Duomo Kilisesi’ni dolduru. Yaklaşık 2 saat süren cenaze törenine basın da büyük ilgi gösterdi.
Başpiskopos Dionigi Tettamanzi, konuşmasında Piskopos Luigi Padovese’yi “İsa’nın gerçek bir takipçisi” olarak nitelerken, Padovese’nin “aynen İsa gibi kendini feda ettiğini” belirtti. Piskopos Ruggero Franceschini ise, Padovese’den yaptığı alıntıda Türkiye’den şöyle bahsetti:
“Eski Hıristiyan geleneklerin sürdüğü hiçbir ülkede Türkiye’deki kadar kan dökülmedi. Üstüne bastığımız bu topraklar kanla yıkanmıştır ki bu kanların sahipleri dinlerini reddetmek yerine İsa gibi ölmeyi tercih ettiler.”
Rahibe Sabrina D’Abbruzzi, İHA’ya yaptığı açıklamada Hıristiyanlığın Türkiye topraklarında doğduğunu ve bu nedenle Türkiye’de bulunmak istediklerini söylerken, cinayetin aşırıcılar tarafından işlendiğini belirtti. D’Abbruzzi, yine de insanlığın devamlı olarak daha iyiye gideceği inancını taşıdığını söyledi. Törene katılan İtalyan vatandaşlardan Elenora Ricci, olay karşısında söylenecek hiç bir şey olmadığını belirtti.
(OK-D)

Yorumlar kapatıldı.