İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Mendellsohn ve Ömer Hayyam Aynı Sahnede

Mendellsohn ve Ömer Hayyam Aynı Sahnede
Korİst, 17 Haziran’da Arda Ardaşes Agoşyan şefliğinde Surp Vantanant Kilisesi’nde vereceği konserde Mendelssohn’un Almanca eserlerinin ardından Agosyan’ın Ömer Hayyam’ın rubailerinden seçerek bestelediği altı parça var. Eserlerin dünya prömiyeri geçen hafta yapıldı.

İstanbul – BİA Haber Merkezi15 Haziran 2010, Salı

İstanbul’un farklı korolarından tanışan bir grup sanatçının 2005’te bir araya gelerek oluşturduğu ve Eylül 2007’den bu yana çalışmalarını Arda Ardaşes Agoşyan şefliğinde sürdürmekte olan Korİst (Koro İstanbul) 17 Haziran’da Surp Vartanants Kilisesi’nde bir konser verecek.

Repertuarında altmışın üzerinde yerli ve yabancı koro parçası bulunan topluluk, konserin ilk yarısında ağırlıklı olarak Mendelssohn’un Almanca eserlerini icra edecek. İkinci yarıda ise, Agosyan’ın Ömer Hayyam’ın rubailerinden seçerek bestelediği altı parça var.

10 Haziran’da Tarlabaşı Alman Protestan Kilisesi’nde gerçekleştirilen konser, Hasan Ferid Alnar’ın “Mahur İlahi”siyle başladı ve sonrasında Agoşyan’ın Ömer Hayyam’ın rubailerinden seçerek bestelediği altı parçanın dünya prömiyeri gerçekleştirildi.

İkinci konser 17 Haziran’da

İki bölüm arasında solo gitarıyla Onur Yılmaz, J.S. Bach’ın BWV 995 3 numaralı Lavta suitinin prelude ve fugue kısmını seslendirdi. Konserin ikinci bölümü, Heinrich Isaac’ın ve ağırlıklı olarak Felix Mendelssohn’un Almanca eserlerinden oluştu.

Eserlerin her birini ustalıkla seslendiren topluluk, konserin sonunda izleyiciden büyük alkış aldı. Yaklaşık bir saat süren konserin bis şarkısı, seyirciden gelen özel istekle İkinci Rubayi oldu.

Korİst ikinci konserini, 17 Haziran 2010 Perşembe günü saat 20.30’da Feriköy Ermeni Kilisesi Nazar Şirinoğlu Salonu’nda gerçekleştirecek. Konsere giriş serbest. (BB/EÖ)

* Korİst’le ilgili ayrıntılı bilgi için, tıklayın

Yorumlar kapatıldı.