İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Nalbandyan Türkiye için arabulucu istedi

Nalbandyan Türkiye için arabulucu istedi 

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’i ziyaret eden Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan, Türk-Ermeni ilişkilerinin normalleşmesinde herhangi bir ülkenin arabuluculuğunu olumlu karşılayacaklarını belirterek, Türkiye’nin de ilişkilerin normalleşmesine hazır olması gerektiğini savundu.

Temasları kapsamında Gürcistan Dışişleri Bakanı Grigol Vaşadze ile biraraya gelen Nalbandyan, ikili görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Toplantıda, Türkiye ile Ermenistan arasındaki normalleşme süreciyle ilgili sorulan bir soru üzerine Nalbandyan, “Erivan, bu süreçte herhangi bir ülkenin arabuluculuğunu olumlu karşılayacaktır. Çünkü bunun, Türk-Ermeni ilişkilerinin normalleşmesine yararlı olabileceğini düşünüyoruz. Ancak önce, Türkiye’nin gerçekten bu ilişkilerin ilerlemesine hazır olmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Nalbandyan, “Birkaç ay önce Türkiye Parlamentosunda protokollerin onaylanma sürecinin bloke edildiğini, böylece sürecin kesintiye uğradığını”savunarak, Türkiye’nin bazı ön koşullar ileri sürdüğünü, bunun da sürecin durdurulmasına sebep olduğunu ileri sürdü.

Toplantıda, Ermeni-Gürcü ilişkilerine de değinen Nalbandyan, Vaşadze ile ikili ilişkileri ele aldıklarını belirterek, “Bizler her zaman temas halindeyiz ve sürekli görüşmeler yapıyoruz, aramızda çözülmeyecek mesele yoktur” şeklinde konuştu.

Vaşadze ile ayrıca bölgesel gelişmeler ve Abhazya ile Güney Osetya meselelerini de ele aldıklarını söyleyen Nalbandyan, Yukarı Karabağ ile ilgili son gelişmeleri de görüştüklerini bildirdi.

Gürcistan Dışişleri Bakanı Grigol Vaşadze de, Nalbandyan’a Abhazya ve Güney Osetya ile ilgili geniş bilgi verdiğini, ayrıca iki ülke arasındaki ekonomik ve kültürel konuları görüştüklerini kaydetti.

Tiflis’den sonra Batum’a geçen Nalbandyan’ın burada Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili tarafından kabul edilmesi bekleniyor.

Yorumlar kapatıldı.