İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dağcılardan Çakırgöl’e yürüyüş

Dağcılardan Çakırgöl’e yürüyüş 

14 Haziran 2010 Pazartesi 09:31

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü sporcuları, bu hafta düzenledikleri etkinlikle Çakırgöl bölgesine geniş kapsamlı bir yürüyüş düzenledi. Yürüyüş , Dölek Köyü Dölek Boğazı Şehitliği’nden başladı. Burada bir süre ilerleyen sporcular, daha sonra kısım kısım kar kütlelerinin üzerinden geçerek Deveboynu bölgesinden, 3 bin 124 metrelik Çakırgöl zirvesine ulaştı.

Uzun ve zorlu bir yürüyüşün ardından Çakırgöl gölüne ulaşan ekip, burada bir müddet dinlenerek yemek yedi. Halen kar kütlelerinin bulunduğu buzul gölü Çakırgöl’de hatıra fotoğrafı çektiren grup daha sonra Cami Boğazı Yaylası’na hareket ederken daha sonra araçlarla Krom Vadisi’ne gidildi. Ekip bu yolda yer yer yüksekliği 5 metreyi bulan tünel şeklindeki kar kütlelerinin arasından geçti.

Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan Yağlıdere köyüne bağlı Krom Vadisi’nde bir süre incelemelerde bulunan sporcular, vadideki 34 kilise, 33 şapel ve iki manastırdan bazılarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Bazı sporcular, hayatlarında ilk kez geldiği bölgedeki dini yapılar ve tarihi taş binaların halen ayakta durması karşısında büyülendiklerini ifade etti.

Sporcular yaklaşık 25 kilometre süren parkuru tamamlayarak akşam geç saatlerde Gümüşhane’ye döndü. Kulüp başkanı Mustafa Akbulut, Gümüşhane sınırları içerisinde yer almasına rağmen birçok Gümüşhaneli’nin görmediği Çakırgöl’ü özellikle yürüyüş programına aldıklarını, uzun ve yorucu geçen bir günün ardından yorulduklarını fakat değdiğini belirtti.

Yorumlar kapatıldı.