İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

8. Arguvan Türkü Festivali Uluslararası oluyor

8. Arguvan Türkü Festivali Uluslararası oluyor 

14 Haziran 2010 / 12:28

 8. Arguvan Türkü Festivaline bu yıl Yunanistan, Azerbeycan, Ermenistan ve Hindistan Halk Müziği ekipleri katılacak. Bu yıl 24-25 Temmuz 2010 tarihlerinde düzenlenecek olan 8. Arguvan Türkü Festivali bu yıl Uluslar arası üne kavuşacak. Yunanistan, Azerbeycan, Ermenistan ve Hindistan’dan gelecek Halk Müziği ekipleri Türkü Festivaline renk katacak.
İstanbul’da bulunan Arguvan Vakfı ve Köy Dernekleri ile Arguvan Belediyesinin işbirliğiyle düzenlenecek Arguvan 8. Türkü Festivali’nin 24-25 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılacak. Belediye Başkanı Hüseyin Taştan, Festival hazırlıklarını sürdürdüklerini belirterek tüm Arguvanlıları festivale davet etti. 

KILIÇDAROĞLU DAVET EDİLECEK
8. Arguvan Türkü Festivaline CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da davet edileceği ve bir değişiklik olmadığı takdirde de Kılıçdaroğlu’nun Festivale katılmak üzere Malatya’ya geleceği öğrenildi. 

FESTİVALE KATILACAK SANATÇILAR BELLİ OLDU
Festival Komitesi Türkü Festivaline katılacak sanatçıları da belirledi. Türk Halk Müziğinin usta sesi Arif Sağ Festivalin onur konuğu olurken, Cengiz ÖZKAN, Nurettin RENÇBER, Yeninur ADA, Haydar ULAŞ, Seval EROĞLU, Ali ÖZEL, Zeynep KARABABA, Ayla KARACAN, Zuhal, Grup 

MAVRA, Semra ASLAN, RIZA – BARIŞ ve
Ahmet Turan ERCAN adlı sanatçılar Festivalde sahne alacak.
Festivale ayrıca, Yunan Halk Müziği Grubu, Azerbeycan Halk Müziği Grubu, Ermenistan Halk Müziği Grubu, Hindistan Halk Müziği Grubu yurt dışından gelerek katılırken, Festivalde ayrıca, Sokak Tiyatrosu, Sinema Gösterimi, Sinevizyon Gösterimi yapılacak.
Panel hazırlığı yapılırken, Köy Gezisi düzenlenecek ve Orkestra Arguvanlı Gençler’de sahne alacak. Festivali ise Sunucu Sabahat ARSLAN sunacak. 

CEM TV YAYINLAYACAK
Bu Arada Arguvan Türkü Festivalini 24-25 Temmuz da 2 gün boyunca CEM TV naklen yayınlanacak.

Yorumlar kapatıldı.