İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Van’a Ermenistan’dan ilk konuklar geldi

Van’a Ermenistan’dan ilk konuklar geldi 

13 Haziran 2010 Pazar 15:45VATSO 

14-15 Mayıs tarihleri arasında Ermenistan’a yaptığı gezinin ardından başlayan diyalog ve işbirliği süreci meyve vermeye başladı.
Önceki gün 28 kişiden oluşan Ermeni grubu, VATSO tarafından ağırlanırken, Ermeniler kendilerine gösterilen ilgiden dolayı Van’dan memnun ayrıldı.

Erivan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri’nin de aralarında bulunduğu Turizm Koleji yönetici ve öğrencilerinden oluşan grup VATSO ev sahipliğinde Van’da tarihi ve turistik yerleri gezdiler. VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Osman Çelik, Yönetim Kurulu Üyeleri Ayhan Fidan, Hacı Tugay ve Mustafa Karaduman ile Genel Sekreteri Necdet Takva’nın da katıldığı öğle yemeğinde ise karşılıklı dostluk mesajları verildi.

VATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Çelik, Ermenistan ile başlattığımız iyi niyet ve dostluk ilişkileri bugün ilk meyvesini verdiğini belirtti. Çelik, “Erivan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri’nin de aralarında bulunduğu grup ilk olarak odamızla iletişime geçmişlerdir. Burada bulundukları süre içinde tarihi ve turistik yerlere geziler düzenleyeceğiz.

VATSO olarak başlattığımız bu sürecin olumlu sürmesini arzu ediyoruz. Bu nedenle Ermenistan’dan gelen konuklarımıza Türk konukseverliğini göstermekteyiz” dedi.

Ermenistan’dan gelen grubun lideri, Turizm Koleji Direktörü Arhur Vardarya ise VATSO’nun kendilerine gösterdikleri konukseverlikten ve ilgiden dolayı teşekkür etti.

Vardarya, “Ermeni ve Türk toplumu diyalog ve ilişkilerin gelişmesi ile yaşanan olumsuz süreçleri atacaktır. Bizler VATSO’nun ülkemize yaptığı geziden sonra bu önyargıların kırılması gerektiğine inandığımız için buradayız. Halklarımızın kardeşliği bu ortamda daha güzel ortaya çıkmıştır. Herkese bize gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederim” dedi.

VATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Çelik, grup adına Arthur Vardaryan’a bir plaket takdim etti. Ayrıca Van’ı tanıtan broşür, CD, hediyelik eşyalar grup üyelerine dağıttı. Grup, VATSO’nun görevlendirdiği rehber eşliğinde Van Kalesi, Akdamar Adası ve Anıt Müzesi’ni ziyaret etti.

Yorumlar kapatıldı.