İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Tarih Profesörü Hallaçoğlu: Ermeni Meselesi Yoktur

Tarih Profesörü Hallaçoğlu: Ermeni Meselesi Yoktur

Tüm dünyaya seslenen ve gerçekleri görün diyen Prof. Dr. Yusuf Hallaçoğlu Nürnberg’de verdiği konferansta Ermeni ve yandaşlarının tezlerini tek tek çürüttü

Almanya’nın Nürnberg ve çevresinde faaliyet gösteren 14 kardeş Türk sivil kuruluşunun, Schwabach Türk Kültür Derneği Başkanı Seyfettin Karagöl başkanlığında Nürnberg’e davet ettiği Türk Tarih Kurumu eski başkanı ünlü tarihçi Prof.Dr. Yusuf Halaçoğlu “ Ermeni Meselesi ve Tehcir “ konulu bir konferans verdi. Konferansı, Nürnberg Başkonsolosu Ece Öztürk Çil, Muavin Konsolos Abdullah Tüylü,Çalışma Ataşesi Kemal Ramoğlu ile çok sayıda izleyici takip etti.

OSMANLI ZAMANINDA ERMENİLER

Prof.Dr. Yusuf Hallaçoğlu, Ermenilerin Osmanlı zamanındaki durumlarını, onların 1.dünya savaşı sırasında imparatorluğun yine kendi topraklarında savaş dışındaki bir alana nakledilişini dile getirerek,iç ve dış etkenlere değindi. 

Hallaçoğlu, Osmanlı ve tüm dünyadaki belgeleri incelediğini vurgulayarak, projeksiyon eşliğinde orijinal belgeleri gözler önüne serdi.

GERÇKELERİ GÖRÜN DÜNYA RAHAT ETSİN

Tarih Profesörü Yusuf Hallaçoğlu son olarak dünyaya bir mesaj vererek, gerçekleri görün, dünya rahat etsin şeklinde konuşarak hodri meydan dedi

Taner TÜZÜN / NÜRNBERG / DHA (Doğan Haber

Yorumlar kapatıldı.