İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Singapur Ermenileri 2011 Baharında, Singapur Ermeni Kilisesi’nin meshinin 175. Yılını büyük törenlerle kutluyacak

Singapur Ermenileri 2011 Baharında, Singapur Ermeni Kilisesi’nin meshinin 175. Yılını büyük törenlerle kutluyacak

Haziran 04, 2010 | 18:10

Ermenistan’ın Singapur elçisi Armen Sarkisyan (daimi ikametgahı Pekin), Singapur’da bulunduğu zaman zarfında Sp. Grigor Lusavoriç Ermeni Kilisesi’ni ziyaret etti. Elçi burada, Singapur Ermeni toplumu temsilcileriyle buluştu.

NEWS.am’in Dışişleri bakanlığı Basın hizmetleri’nden edindiği bilgiye göre, Sarkisyan, Singapur Ermeni toplumunun kiliselerini koruma yönündeki geleneklerini oldukça takdir etti ve varolan tüm sorunların çözümü konusunda Ermenistan elçiliğinden her tür destek sözü verdi.

Toplum temsilcileri, yerel Ermenilere, onların sorunlarına, periyodik olarak gerçekleştirilen etkinliklere ilişkin elçiye bilgi verdiler, ülkenin en eski Hristiyan mimari örneği olan (1835) Ermeni Kilisesinin tarihi yanısıra, hukuki statüsüne ilişkin açıklamalarda bulundular.

2011 yılında Ermeni toplumu Singapur Ermeni Kilisesi’nin meshinin 175. yılını büyük törenlerle kutlamaya hazırlanmakta. Öngörülen kutlama etkinliklerine dünyanın farklı Ermeni toplumlarından temsilciler, Ana That Az. Etchmiatsin yanısıra Ermenistan Hükümeti temsilcilerinden oluşacak bir heyet de katılacak.

Singapurlular, ülke tarihinin inşasında Ermenilerin oynadığı rolü oldukça takdir etmekteler.

Özellikle ilk Hristiyan kilisesi, Sarkis kareşler tarafından kurulan ‘Raffles Oteli’ yanısıra Ermeniler tarafından kurulan çok etkili ‘The Straits Times’ gazetesi özellikle kaydedilmekte. Ermeniler onuruna kent merkezi sokaklarından biri ‘Armenian Street’ olarak anılmakta. Singapurlular için Ermeni asıllı Agnes Joaquim tarafından 1893 elde edilen çiçek (Orchid Vanda Miss Joaquim) bugün Singapur’un ulusal sembollerinden biri olarak kullanılmakta.

Yorumlar kapatıldı.