İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Agos “Kafes Eylem Planı” davasına müdahil

Agos “Kafes Eylem Planı” davasına müdahil 

İSTANBUL (12.06.2010)- Agos gazetesi, gayrimüslimlerle birlikte hedef haline getirildikleri “Kafes Eylem Planı” ile ilgili davaya müdahil oluyor. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dava 15 Haziran’da başlayacak.

Gazete avukatları 15 Haziran’da İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlayacak yargılamaya müdahil olmak için başvuruda bulunacaklar.

“Kafes Eylem Planı”nda AKP hükümetini devirmek için Türkiye’deki gayrimüslimlere yönelik sansasyonel eylemler düzenlendiği; planda Hrant Dink, Rahip Santoro ve Malatya Zirve Yayınevi cinayetlerinin de “operasyon” olarak geçtiğine yer verilmişti.

“Agos, azınlıklar ve gayrimüslimler hedefteydi”

Planda Agos gazetesi ve gayrimüslimlerin “öncelikli hedef” olarak yer aldıkları, İstanbul Adalar bölgesinde gazete abonelerinin isim ve adres listesinin de ele geçirildiği belirtiliyor.

Gazete avukatları, örgütün planında “korkutucu propaganda kapsamında” gerçekleştirilecek eylemler arasında, gazete abonelerine ait adres listelerinin internet ortamında yaygınlaştırılması, tehdit telefonlarının açılması, tehdit içerikli mesajların gönderilmesi, özellikle Adalar bölgesindeki duvarlara yine tehdit içerikli sloganların yazılması bulunduğunu belirttiler.

Ayrıca, Agos bürosu civarına, Adalar bölgesindeki çeşitli yerlere ses bombası koymak, cemaat önderlerine ve dini liderlerine yönelik suikastlar yapmak, fişlenen çocukların gittiği okullara ve kiliselere tehdit mesajları göndermek, bomba ihbarında bulunmanın planlandığına da yer verildi.

“Dink cinayeti planın hangi zaman dilimi?”

Gazete avukatlarından Fethiye Çetin, davaya müdahil olmanın azınlıkların eşit yurttaş olarak var olması mücadelesi açısından önem taşıdığını, insan haklarını savunan örgütlerin ve tüm sivil toplumun davaya sahip çıkması gerektiğini söyledi:

“Planın üzerinde yer alan “Zaman dilimi: C” ibaresinin Dink davası açısından çok önemli, bu durumda bu planın A ve B zaman dilimlerinin de var olması gerekiyor. Bu dilimlerin herhangi birinde Hrant Dink cinayetine ve diğer ‘operasyon’lara ilişkin çok önemli bilgiler olmasını muhtemeldir. Davaya müdahil olmak, bu noktalarda soruşturmaya katılmak anlamına gelecek.”

Avukatların İstanbul Poyrazköy’deki arazilerde çıkarılan silahlara dair yargılamaya müdahil olmak için yaptıkları girişim reddedilmişti. Mahkeme adres olarak “Kafes” davasını göstermişti.(bianet)

Yorumlar kapatıldı.