İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türk Ermeni İlişkileri için 20 Ciltlik Kaynak

TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİ İÇİN 20 CİLTLİK KAYNAK

10.06.2010 11:52
——————————————————————————–
SAKARYA (A.A) – ”Tarih Boyunca Türk-Ermeni İlişkileri, Ermeni Sorunu ve Gelişimi Projesi”ne yaklaşık 350 akademisyen 500’e yakın araştırma ve makalesiyle katkı sağlayacak. 20’ye yakın ciltten oluşması öngörülen eserin Türk-Ermeni ilişkileri ve Ermeni sorunu konusunda Türkiye’deki en geniş kapsamlı kaynak olması hedefleniyor.
Türk Tarih Kurumu Ermeni Masası’nda görevli Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Enis Şahin editörlüğünde yaklaşık 20 ciltten oluşacak bilimsel bir eser hazırlanıyor.
2009 yılı Ekim ayında duyurusu yapılan projeye, katkı verecek kişiler arasında Azerbaycan, İtalya, Fransa, Amerika, Brezilya, Arjantin, Şili, Gürcistan ve Ermenistan’dan akademisyenler de bulunuyor.
Proje editörü Doç. Dr. Şahin, yaptığı açıklamada, projeye gösterilen ilginin, beklentilerinin üzerinde olduğunu belirterek, eserin ansiklopedi niteliğinde olacağına işaret etti. Şahin sözlerini şöyle sürdürdü:
”Ermeniler’in ilk dönemleri, İslam Medeniyeti sürecinde Ermeniler, Bizans Devleti, Selçuklular, Osmanlı toplum yaşantısında Ermeniler, Osmanlı bürokrasisinde Ermeniler, Ermeni meselesinin doğuşu ve gelişimi, Ermeni göçleri, Ermeni propagandası ve karşı propaganda, Batı basınında Ermeni meselesi, Ermeni diasporası ve lobiciliği, Türk dış politikasında Ermeniler, Ermeni meselesinin çözüm önerileri gibi tarihî konuların ötesinde, sanat, kültür, dil, edebiyat ve müzikte Türk-Ermeni ilişkileri gibi ana konular da eserde geniş bir şekilde yer alacak.”
Enis Şahin, eseri Ermeniler’in sözde soykırım iddialarının 100. yılı olarak kabul ettikleri 2015 yılı hazırlıklarına cevap olarak, 2011 yılı Nisan ayında yayımlayacaklarını bildirdi.
YORUMLARINIZ

Yorumlar kapatıldı.