İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Miras kavgası yüzünden mezhep değiştirecek

Miras kavgası yüzünden mezhep değiştirecek
yeni haber
CİHAN
Giriş Saati : 09.06.2010 14:48 

 Romanya Ortodoks Kilisesi Patriği Daniel’in kardeşi Gheorghe Ciobotea, patrikle arasındaki miras kavgası nedeniyle Katolik mezhebine geçeceğini açıkladı.

Gheorghe Ciobotea ile patrik kardeşi arasındaki miras tartışması bir süredir gündemdeydi. Timşoara’ya bağlı Dobreşti köyünde çobanlık yapan Ciobotea, babasından miras kalan evi, patrik olan kardeşi Daniel’in bir kilise vakfına bağışlamasına itiraz ediyor. “Kardeşim, köyde oturduğumuz evi manastıra vakfetti, beni ve ailemi sokakta bıraktı.” diyen Ciobotea, Romanya patriği kardeşine yönelik şu suçlamalarda bulundu: “Eskiden onun için canıma kıymaya bile hazırdım, şimdi onu görmek bile istemiyorum. Yeğenlerini çobanlıktan kurtarıp, köydeki kilise inşaatında işe almasını rica etmiştim, fakat kabul etmedi. Bir kardeş böyle mi davranır?”

Kardeşinin tavrına tepki olarak Ortodoks mezhebinden çıkacağını belirten Ciobotea, “Köyümüzde Katolik kilise inşa ediliyor, ben de ona geçeceğim.” dedi.

Romanya patriği Daniel ise yazılı açıklamayla suçlamalara cevap verdi. Açıklamasında “Kıskançlık, tedavi edilmesi zor bir kalp hastalığıdır.” ifadesini kullanan Daniel, vakfa devredilen ev konusuna açıklık getirdi. Ortodoks Patriği, ebeveynlerinden kalan evin tamir edildikten sonra manastıra ait vakfa bağışlanma sürecini, “Kardeşlerimden biri mirastan vazgeçti. Beni suçlayan kardeşim ise evi bakımsız bırakıp terk etmişti. Ben de tamir ettirip vakfa bağışladım.’ sözleriyle açıkladı.

Yorumlar kapatıldı.