İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni asıllı sanatçıya tepki

Ermeni asıllı sanatçıya tepki 

Ermeni asıllı Amerikalı ressam Arshile Gorky’nin Londra’daki modern sanat müzesi “Tate Modern”deki sergisinde 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarıyla ilgili yer alan bazı bilgiler, Londra’daki Türk derneklerinin tepkisine neden oldu.

AA

Londra – Tate Modern Müzesinde 10 Şubatta açılan sergide sanatçının biyografisinde, tanıtım broşürlerinde ve sergi için hazırlanan sesli tanıtımda, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarıyla ilgili yer alan bazı ifadelerin Türk toplumunda yarattığı rahatsızlık sonucu, Turkish Forum UK ve İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu (ITDF) yetkilileri, müze yetkilileriyle bir araya geldi.

ITDF Genel Koordinatörü Servet Hassan, müze yetkilileriyle yaptıkları görüşmenin ardından serginin tanıtım broşüründe 1915 olaylarına ilişkin asılsız iddiaların yer aldığını ifade ederek şunları söyledi:

“Biz bu yazıların değiştirilmesini istedik. Bize broşürün içine bir ek koyacaklarını, bu ekte de bu iddiaların tartışmalı olduğunu yazacaklarını söylediler. Ama biz bu ekten tatmin olmadık. Bu değişiklik bizim için yeterli değil. Biz öncelikle Tate Modern’in yapacağı son değişikliği görmeyi bekliyoruz. Sergi, baştan aşağıya propaganda amaçlı” diye konuştu.

Hassan ayrıca, Tate Modern yetkililerinin konuyla ilgili gelen şikayetler üzerine, İngiltere Dışişleri Bakanlığından öneri almak üzere bir mektup yazdıklarını söyleyerek şöyle konuştu:
“Galerinin Müdürü Vicenti Todori bize, İngiliz Dışişleri Bakanlığına bu konuda bir mektup yazdıklarını, gelen cevapta, İngiltere’nin bu iddiaları kabul etmediğinin ve 1915 olaylarını, savaş dönemi olayları olarak değerlendirdiklerinin kendilerine yazılı olarak açıklandığını söyledi.”

Yorumlar kapatıldı.