İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Sorunu Gölgesinde Nükleer Zirve Hazırlıkları Sürüyor

Ermeni Sorunu Gölgesinde Nükleer Zirve Hazırlıkları Sürüyor 

Thursday, 08 April 2010 14:39 .YILDIZ YAZICIOĞLU, Washington DC-Turkishny.com

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki Pazar akşamı geleceği DC’de Nükleer Güvenlik Zirvesi çerçevesinde Türkiye, Ermenistan ve Amerika üçgeninde temaslarda bulunacak.

Erdoğan’ın, Başkan Barack Obama ile Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile ikili görüşme yapacağı kesinlik kazanırken; üçlü görüşme yapılması konusunu netleşmedi. Amerika ziyaretinde, zirveye ev sahipliği yapacak Walter Washington Konferans Merkezi’nde görüşmelerini gerçekleştirecek olan Erdoğan, liderler düzeyindeki temasları dışında George Mason Üniversitesi’nde “Küresel Barış Vizyonu Olarak Medeniyetler İttifakı” başlıklı konferansa katılacak.
Edinilen bilgilere göre, Başbakan Erdoğan’ın Başkan Obama ile ikili görüşme yapacağı kesinlik kazandı. Hazırlık aşaması çerçevesinde Erdoğan – Obama görüşmesinde Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Amerikan Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’un da yer alacağı kaydedildi. Erdoğan’ın, Obama ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan dışında Çin, Rusya, Brezilya, Kazakistan ve Ukrayna liderleriyle de ikili temaslarda bulunacağı öğrenildi. Ankara’dan Erdoğan ile birlikte Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile AKP’li milletvekilleri Suat Kınıklıoğlu, Ömer Çelik ile Ayşenur Bahçekapılı da Amerika’ya geliyor.

Eşler de geliyor

Erdoğan’ın üç günlük ziyaret programına, eşi Emine Erdoğan ile bakan eşleri Sare Davuoğlu ile Selma Yıldız’ın da katılacağı belirtildi.

Başbakan Erdoğan’ın, Yahudi lobisi temsilcileri gibi sivil toplum örgütleriyle görüşme yapması ise beklenmiyor. Erdoğan’ın, Walter Washington Konferans Merkezi’nde gerçekleşecek Nükleer Güvenlik Zirvesi dışındaki planlanmış tek programı, George Mason Üniversitesi’nde 12 Nisan’da saat 11.30’da öğrencilere seslenmesi olarak kesinleşti.

Yorumlar kapatıldı.