İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Protokoller Ön Şartsız Onaylanmalı”

“Protokoller Ön Şartsız Onaylanmalı” 

Avrupa Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Füle, Türk-Ermeni protokollerinin ön şartsız onaylanması gerektiğini savundu.

Yayına Giriş: 06.04.2010 16:43:28
Güncelleme: 06.04.2010 18:47:17

Başkent Erivan’ı ziyaretinde Ankara’yı, Ermenistan ile barışma sürecini sürdürmeye çağıran Füle’nin, bu konu ile Türkiye’nin Avrupa Birliği üyelik hedefi arasında bir bağ kurduğuna dikkat çekildi.

Stefan Füle, Erivan’da Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan ile düzenlenen ortak basın toplantısında, “Avrupa Birliği, Ermenistan-Türkiye protokollerinin ön şartsız olarak ve makul bir zaman çerçevesi içerisinde onaylanmasını destekliyor” dedi.

Ermenistan Devlet Radyosu’na göre, Avrupa Birliği’nin iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesine katkıda bulunduğunu söyleyen Füle, protokollerin yürürlüğe girmesinden sonra da yardımı sürdürmeye hazır olduklarını ifade etti.

Stefan Füle, Türkiye’ye barış çabalarını sürdürmesi gereğini vurgularken de “Komşular arasındaki iyi ilişkiler, herhangi bir ülkenin Avrupa Birliği’ne girişi çerçevesinde çok önemli” dedi.

Avrupa Birliği Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton da, Stefan Füle gibi Türkiye ve Ermenistan’a imzaladıkları protokolleri ön koşulsuz olarak makul bir sürede onaylama çağrısı yaptı.

Ashton, yazılı açıklamasında, Türkiye ve Ermenistan’ı normalleşme sürecine bağlı kalmaya çağırdı.

Yorumlar kapatıldı.