İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Pedaller Ermeni iddialarına karşı dönecek

Pedaller Ermeni iddialarına karşı dönecek 

06 Nisan 2010 Salı 16:12Ermeni Soykırımı tasarısını kabul eden ülkelere yönelik tepkiler dinmiyor. Yalavo’da pedaller asılsız iddialara tepki için dönecek. 
Yalova Belediyespor Bisiklet Takımı, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarına destek veren ülkeleri protesto etmek için Anıtkabir’e bisikletlerle bayrak götürecek

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Yalova Belediyespor Bisiklet Takımı Antrenörü Bahadır Düner ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, bisiklet takımının, Ermeni iddialarına ilişkin yasa tasarılarını kabul eden ülkeleri protesto etmek amacıyla yapacağı ”Bayrağına Sahip Çık” adlı bisiklet turu hakkında bilgi verdi.

Yalovalı bisikletçilerin, Türkiye aleyhine yapılan bazı çalışmaları kınamak için böyle bir girişimde bulunduklarını ifade eden Koçal, ”Bizler de onlara tam destek oluyoruz. Siyasetin satranç oyunu haline geldiği günümüzde böyle bir protesto şeklinin ses getireceğine inanıyorum” dedi.

Koçal, 7 Nisan Çarşamba günü saat 10.00’da tüm Yalovalıları, bu duyarlı sporculara destek olmak için bisikletleriyle birlikte Yürüyen Köşk’e beklediğini dile getirerek, kendisinin de onlara bisiklete binerek destek olacağını vurguladı.

Yalova Belediyespor Bisiklet Takımı Antrenörü ve sporcusu olan Bahadır Düner de, Yalova’dan Anıtkabir’e bisikletlerle bayrak götüreceklerini, gerekirse Ermenistan sınırına kadar da bisikletlerle gidebileceklerini kaydetti.

Tur boyunca Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Bolu’dan geçeceklerini anlatan Düner, ”Bu istikametteki valiliklere bayrak teslim edeceğiz. En son taşıdığımız Türk bayrağını Anıtkabir yetkililerine teslim edeceğiz. Gerekirse Ermeni sınırına kadar pedal çeviririz” dedi.

Yorumlar kapatıldı.