İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Kiliseler Varsa İbadete Açık Olmalı”

“Kiliseler Varsa İbadete Açık Olmalı” 

Bardakoğlu, ”Farklı din mensupları inançlarına göre ibadet yapabilmeli, kiliseleri varsa kiliseler ibadete, ayine açık olmalı. Tabii hakları” dedi.

Yayına Giriş: 06.04.2010 11:25:38
Güncelleme: 06.04.2010 11:25:38

Akdamar ve Sümela’nın ayine açılmasıyla ilgili tartışmalar sürerken Diyanet İşleri Başkanı’ndan açıklamalar geldi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, ’’Farklı din mensupları inançlarının gereğine göre ibadetini yapabilmeli, kiliseleri varsa kiliseler ibadete, ayine açık olmalı. Bunlar tabii haklarıdır’’ dedi.

Bardakoğlu, Türkiye’deki dini azınlıkların kendisini ikinci sınıf vatandaş olarak hissetmemesi gerektiğini belirterek, kendi dinlerine göre ibadetlerini yerine getirebilmelerinin ve kendi dini eğitimlerini verebilmelerinin önemini vurguladı.

Dini özgürlüklerin kısıtlanmasının huzursuzluğa yol açacağına işaret eden Bardakoğlu, toplumsal huzurun temel bir ayağını özgürlüklerin oluşturduğunu, özgürlük ortamında sevgi ve saygının geliştiğini söyledi.

Tarih boyunca bu topraklarda yaşayan dini azınlıklara hiçbir zaman ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapılmadığını belirten Bardakoğlu, ’’Türkiye farklı din mensuplarının kendi dini özgürlükleri açısından sıkıntı yaşadığı bir ülke olmamalı, zaten böyle de değiliz’’ diye konuştu.

Herkesin dini özgürlüğünü savunduklarını, Doğu’da da Batı’da da Avrupa’da da Türkiye’de hep bunu söylediklerini belirten Bardakoğlu, ’’Ama bu konuda tek karar verici merci biz olmadığımız için sadece toplumu aydınlatıyoruz’’ değerlendirmesinde bulundu.

Bardakoğlu; dini azınlıklara, ibadet ihtiyaçlarına uygun mekanların tahsis edilmesi gerektiğini de dile getirdi.

Yorumlar kapatıldı.