İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Büyükelçi Tan ABD’ye gitti

Büyükelçi Tan ABD’ye gitti

DHA / AA 6 Nisan 2010

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde Ermeni iddialarının kabul edilmesinin ardından istişareler için çağrılan Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, ABD’ye gitmek için Ankara’dan ayrıldı.

ABD BÜYÜKELÇİSİ TAN ABD’YE GİTTİ / WEB TV

Ankara’dan saat 09.10’da İstanbul Atatürk Havalimanı’na gelen Büyükelçi Tan ve eşi Fügen Tan, Türk Hava Yolları’ nın TK 001 sefer sayılı uçağıyla New York’a hareket edecek.

Büyükelçi Tan, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nin aldığı sözde Ermeni soykırımı ile ilgili kararın ardından istişarede bulunmak üzere 6 Mart tarihinde Ankara’ya çağrılmıştı.

Tan, Esenboğa Havaalanı’nda yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Ankara’ya istişareye çağrılmam suretiyle vermek istediğimiz mesaj muhataplarımızca alınmıştır ve algılanmıştır. Bunun karşılığında biz de tatmin olduğumuz cevapları aldık. Dolayısıyla artık benim de görevimin başına dönme zamanım gelmiş oluyor.

Bugün Washington’a döneceğim. Sayın Başbakanımızı hafta sonunda Washington’da karşılayacağım. Sayın Bakanımızla birlikte nükleer güvenlik zirvesine katılacaklar. Umuyoruz ki bu suretle başlayan olumlu hava devam edecektir.” 

Yorumlar kapatıldı.