İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Vali Kıraç 4 Ülkeden Gazetecileri Ağırladı

Vali Kıraç 4 Ülkeden Gazetecileri Ağırladı 

İzmir
05 Nisan 2010 Pazartesi 15:14 

İZMİR (İHA) – İzmir Valisi Cahit Kıraç, “Kafkaslarda İstikrar ve İşbirliği İçin Gazeteciler” konulu yuvarlak masa toplantısı için Ermenistan, Rusya, Azerbaycan ve Gürcistan’dan İzmir’e gelen gazeteciler onuruna yemek verdi. Yemekte Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel, İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevda Alankuş, TGF Genel Sekreteri Merih Ak, İGC Genel Sekreteri Misket Dikmen ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyeleri Aylin Süphandağlı ve Ali Rıza Karasu da hazır bulundu.

Yemekte konuşan İzmir Valisi Cahit Kıraç, komşu ülkelerle ilişkilerin “sıfır” problemli olmasının önemine değinerek;“Köklü, tarihi ve kültürel bağlarımızın olduğu Güney Kafkasya bölgesinin barışı, istikrarı ve refahı ülke olarak bizim için de özel önem taşımaktadır” dedi. İzmir Valisi Cahit Kıraç, 4 ülkenin temsilcisi gazetecilerin bir araya gelerek barışı konuşmasının çok anlamlı olduğunu ifade etti. Kıraç, şöyle devam etti: “Komşu ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin sıfır sorunlu olması hükümetimiz açısından özel bir önem arz etmektedir. Dış politikamızın ana unsuru, devletimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün de ifade etmiş olduğu gibi ‘Yurtta Barış, Cihanda Barış’ esası üzerine inşa edilmiştir ve bugünde bunun uygulamaları devam etmektedir. Türkiye olarak Güney Kafkasya’da barış sağlanması bölgeye yönelik politikalarımızın ana unsurunu oluşturmaktadır. Bölge ülkeleri olan Azerbaycan, Gürcistan ve Ermenistan’ın bağımsızlıklarının pekiştirilmesine, toprak bütünlüklerinin korunmasına ve ekonomik unsurlarının hayata geçirilmesine büyük önem veriyoruz. Kafkasya’daki tüm ihtilafların barışcıl yollardan çözümü bölgedeki ekonomik ve siyasi istikrara büyük katkılar sağlayacak, ikili ve bölgesel işbirliği için de yeni ufuklar açacaktır. Bu toplantının da bu amaca dönük olduğunu görüyor ve ilerisi için daha fazla umut besliyorum.”

TANITIMA DA KATKI SAĞLADI

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel ise Kafkaslar’dan 4 ülkenin temsilcisi 16 gazeteci, üç gün boyunca hem Kafkaslar’daki kalıcı barış için yuvarlak masa toplantısı yaptığını hem de İzmir’in tarihi ve kültürel yerlerini gezdiğini söyledi. Sertel; “Bu organizasyon İzmir’in dış tanıtımına sağladığı katkının yanı sıra Türkiye’nin Kafkasya’da barış için önderlik yapması anlamında da önemlidir. Bu konuda gazetecilere de önemli görevler düşmektedir. Çok önemli bir organizasyonun hayata geçirilmesinde desteklerini esirgemeyen İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevda Alankuş’a ve bizleri bu gece yalnız bırakmayan Sayın Valimiz Cahit Kıraç’a teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Yorumlar kapatıldı.