İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Türkiye Sürekli Taviz Bekliyor”

“Türkiye Sürekli Taviz Bekliyor”
Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Türkiye’yi, kendilerinden sürekli şekilde taviz istemek ve kararları sürüncemede bırakmakla suçladı.

Yayına Giriş: 03.04.2010 19:33:56
Güncelleme: 03.04.2010 20:55:49

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Alman “Der Spiegel” dergisine verdiği demeçte, sınırların açılması ve Dağlık Karabağ sorunuyla ilgili olarak, “Türkiye bizden sürekli taviz vermemizi istiyor. Bu imkansız. En önemli konu, Dağlık Karabağ halkına kendi kaderini kendi tayin etmesi hakkının verilmesi” diye konuştu.

Sarkisyan, Türkiye ile sınırların açılmasını 1915 olaylarının tanınmasına bağlı kılmadıklarını, bu nedenle yakınlaşmanın başarısız kalması durumunda bunun sorumlusunun Ermenistan olmayacağını iddia etti.

Türkiye’nin önerdiği gibi bir tarih komisyonunun oluşturulmasına neden karşı çıktığının sorulması üzerine de Sarkisyan, böyle bir komisyonun objektif çalışamayacağını öne sürerek, “Bu komisyon sadece Türkiye’nin suçunu kabul etmesi durumunda etkili olacaktır” dedi.

Sarkisyan ayrıca, Ermenilerin Ağrı Dağı’nı her zaman yüreklerinde taşıdığını, ancak hiçbir zaman bir Ermeni devlet adamının Türkiye’den toprak talebinde bulunmadığını ifade etti.

Yorumlar kapatıldı.