İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Obama soykırım demez’

‘Obama soykırım demez’ 

Türk Koalisyonu Başkanı umutlu konuştu
02 Nisan 2010 Cuma, 08:35:26
Amerika Türk Koalisyonu Başkanı Lincoln McCurdy, ABD Başkanı Obama’nın Türkiye ile kriz yaşamak istemediği için, bu yıl da “soykırım” sözcüğünü kullanmayacağını iddia etti

Pınar TARCAN/ AHT

AMERİKA Türk Koalisyonu Başkanı Lincoln McCurdy, Ermeni tasarısının ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nden geçmesi üzerine artan, “Obama bu yıl “genosit” kelimesini kullanabilir iddialarına karşı “Obama’nın ‘genosit’ (soykırım) diyeceğine ihtimal vermiyorum” dedi.

McCurdy, Türk basın mensupları için gerçekleştirdiği bilgilendirme toplantısında, “24 Nisan’da, Obama’nın ‘genosit’ sözcüğünü kullanacağına inanıyormusunuz?” sorusuna, “Bu yönde düşünceler yoğunlaşmakta, şahsi olarak Obama’nın ‘g’ ile başlayan sözcüğü kullanacağına ihtimal vermiyorum” diye yanıt verdi.

McCurdy, bunun gerekçesini de şu sözlerle açıkladı:
“Obama’nın son isteyeceği şeylerden biri Türkiye ile kriz yaşamak. Bunu hempolitik hem de ekonomik ilişkiler nedeniyle yapacağını sanmıyorum.”

McCurdy, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin tasarıyı oylatma konusunda Türkiye lehine karar vereceğini düşünüyor. McCurdy, “Tasarı genel kurula gelse bile, çoğunluğu sağlayarak yasalaşması düşük bir ihtimal” şeklinde konuştu.
Ronald Reagan, ‘genosit’ sözcüğünü, 22 Nisan 1981’de kullanarak, bu sözcüğü kullanan tek ABD Başkanı olmuştu.

Yorumlar kapatıldı.