İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’a karşı diplomasi atağı

Ermenistan’a karşı diplomasi atağı
Ankara, Erivan’la protokoller konusunda diplomasi atağına geçiyor.
NTV
Güncelleme: 16:05 TSİ 31 Ocak. 2010 Pazar
ANKARA – Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Londra’daki Afganistan Konferansı sırasında görüştüğü Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan’a “Ermenistan Anayasa Mahkemesi kararının protokollerin ruhuna aykırı olduğunu” ilk ağızdan iletti.

Ancak Ankara, arabulucu konumundaki İsviçre’nin ve 10 Ekim’de protokollerin imzalanmasında etkin rol oynayan ABD’nin bu son pürüze daha etkin müdahalesini sağlamak için harekete geçiyor.

Edinilen bilgilere göre, bu çerçevede bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisinin önümüzdeki günlerde İsviçre ve ABD’ye gitmesine karar verildi.

Bu yetkili, İsviçreli ve ABD’li yetkililere öncelikle Ankara’nın endişe ve rahatsızlıklarını iletecek. 10 Ekim’de protokollerin imzalanmasıyla sonuçlanan sürece tanıklık eden ve protokollerin içeriğini çok iyi bilen İsviçre ve ABD’den protokollerin onay sürecinin zarar görmemesi için gerekli girişimlerde bulunmaları istenecek. Bu yetkilinin hangi düzeyde olacağı ve kimlerle görüşeceğine ilişkin çalışmalarsa sürüyor.

Bu arada Dışişleri Bakanlığı’nın Türkiye’nin haklılığı konusunda uluslararası hukuktan örnekler içeren ve Ermenistan, ABD, İsviçre, Rusya ve Fransa’ya gönderilecek hukuki metnin hazırlıklarını sürdürdüğü de öğrenildi.

Yorumlar kapatıldı.