İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘SAHNE SENİN İSTANBUL’

‘SAHNE SENİN İSTANBUL’ 

14:53 08 Ocak 2010

Küçük hayatlar yaşıyoruz epi topu… Çeşitliliğe aç…
Kentler de, çeşitliliğe aç yaşadığımız küçük hayatların toptan pazarlandığı sahneler işte…
Yeni keşfettiğimiz kültür endüstrilerinden doğma Kültür Başkenti’nde sahne alacak bu sene küçük hayatlarımız!
Farklılıklar belki de ilk kez değerlenecek bu coğrafyada uzun zaman sonra…
Pazarlamanın tüm hilelerini tadacağız küçük hayatlarımızda… Cilalanacağız, parlatılacağız, süslenip püslenecek, görücüye çıkacağız…
Farklılıklarımızla, toptan pazarlanacağız…
• • •
Neymiş efendim? İstanbul, 2010 Avrupa Kültür Başkenti’ymiş…
İstanbul 2010’a Fener Rum Patrikhanesi ve Ruhban Okulu tartışmaları, (düzenine ve temizliğine duyulan kıskançlıktan olsa gerek) tahrip edilen azınlık mezarları, sonlanmayan Hrant davası, sokaklarda artan Kürt gerilimi ile girmiş!
Neymiş efendim? Avrupa Kültür Başkenti’ymiş…
İstanbul 2010’a Sulukule’yi ve Roman mahallelerini silme yok ederek girmiş! Gözünü de Tarlabaşı’na, Fener’e, Balat’a dikmiş!
Neymiş efendim? Kültür Başkenti’ymiş…
İstanbul 2010’a elit bir küresel merkez olma hedefiyle, hırsını bir türlü alamadığı, Anadolu’nun çeşni kültürünü kendisine taşıyan gecekondularla savaşarak girmiş!
İstanbul’u Avrupa’ya ve hatta dünyaya hem de her daim kültür başkenti yapanlar Osmanlının yağma kültürünü unutmuş, Türkün 6-7 Eylül marifetini hafızalarından silmiş!
Utanmamışlar, İstanbul’u kültür başkenti ilan edenlerin işaret edebildiği tek özellik olan o muhteşem anıtsal eserlerin Ermeni ustalardan ya da onların Türk çıraklarından olma olduğunu nihayet kabul edip, Ajansın projeleri arasına Ermeni ustalara dair bir sergi sıkıştırmış, tahammül kültürlerini de ifşa etmişler!
Söz konusu sermaye olunca Sünni Türk kültüründen başkasına bile tahammülü olan kültür başkenti sloganını kaçırmışlar!
• • •
Kültürün TDK Sözlüğü’ndeki altıncı anlamının; uygun biyolojik şartlarda bir mikrop türünü üretmek olduğunu biliyor muydunuz?
• • •
Epi topu, küçük hayatlarımızla toptan içine ettiğimiz ve bize sunduğu uygun biyolojik şartlarla mikrop ürettiğimiz güzel bir sahne İstanbul!
Çeşitliliğe aç küçük hayatlarımız sermayenin evrensel kültür sahnelerinde pazarlanmaya alıştıkça, mikroplarımız azalacak, sahneden sahneye koşacağız işte…
Küçük hayatlarımız Sünni Türk’ün ve sermayenin ulu kültür başkentine armağan ola!
Sahne senin İstanbul…
Utanma!
MURAT CEMAL YALÇINTAN

muratcy@msu.edu.tr

Yorumlar kapatıldı.