İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gümülcine müftüsü dert yandı

Gümülcine müftüsü dert yandı 

09 Ocak 2010 Cumartesi 09:06
Şerif: Çarmıha gerilmek zor durumda olmanın ve ıstırap çekmenin ifadesi ise, burada bizler de yıllarca çarmıha gerildik.
Fener Rum Patriği Bartholomeos’un, “çarmıha geriliyoruz” çıkışı üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Heybeliada’daki Ruhban Okulu’nun tekrar açılabilmesi için Atina ile sorunlar yaşayan Batı Trakya’daki Türklerin durumunun iyileştirilmesi gerektiğini ifade etmişti. 

Bunun üzerine gözlerin çevrildiği Batı Trakya’dan Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, sadece çarmıha gerilmekle kalmayıp aslanlara atıldıklarını söyledi.

Patrik Bartholomeos’un “çarmıh” benzetmesinin yol açtığı tartışmalara değinen Şerif, “Çarmıha gerilmek ifadesi, zor durumda olmanın ve ıstırap çekmenin ifadesi olarak kullanılıyorsa, burada bizler de yıllarca çarmıha gerildik” dedi. Şerif, 120 camide yapılan seçim sonrası müftü seçildiğini, ancak açılan davalar yüzünden 10 yıl boyunca mahkemelerde sürüklendiğini ve cezaevinde kaldığını söyledi.

İstanbul’daki Rum azınlığın kendi dinî liderlerini seçme hakkının olduğunu da hatırlatan Şerif, “Bu durumda bizler, Hıristiyanların ifade biçimine göre, sadece çarmıha gerilmekle kalmayarak, aslanlara atılmış olmuyor muyuz?” diye sordu.

Yorumlar kapatıldı.