İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

BAŞEPİSKOPOS KAREKİN BEKÇİYAN BASIN BÜLTENİ

BAŞEPİSKOPOS KAREKİN BEKÇİYAN BASIN BÜLTENİ

Başepiskopos Karekin Bekçiyan 10 günlük bir ziyaret için İstanbul’da bulunuyor. 9 Ocak akşamı İstanbul’a gelen Beşepiskopos’u Atatürk Havalimanı’nda çoğunluğu gençlerden oluşan yaklaşık 50 kişilik bir grup çiçeklerle karşıladı. Karşılamada Patrikhane adına Rahip Yeğişe Uçkunyan ve Kıdemli Peder Bısag Tezenliyan ile Patriklik Özel Kalem Müdürü Başrahip Zakeos Ohanyan hazır bulundular.

10 Ocak Pazar sabahı Feriköy Surp Vartanants Kilisesi’nde Dini Törenine başkanlık eden Başepikopos Bekçiyan Ermenice-Türkçe, iki dilde verdiği vaazında Incil’den yaptığı bir alıntıdan sonra “iyi ile kötü, iyi ile daha iyi olan arasında doğru tercihleri yapabilmek” üzerine konuştu ve “yaşamınızı yaptığınız seçimler oluşturur, bu seçimler sizin değerinizi belirler” dedi.

Feriköy’deki törene büyük bir cemaat topluluğu katıldı, kalabalık kilisenin avlusuna kadar taştı. Törende özellikle gençlerin varlığı dikkat çekiciydi. Beşepiskopos Bekçiyan Dini Tören’den sonra kilise salonunda gençlerle bir araya geldi ve sorularını yanıtladı. Ayın günün akşamı Yeşilyurt ve Yeşilköy’de cemaat üyesi ailelere Noel ziyaretinde bulunan Beşepiskopos 11 Ocak Pazartesi günü Agos, Jamanak ve Marmara gazetelerini ziyaret ederek bu kurumların yöneticileri ve yazarlarıyla sohbet etti.

12 Ocak’ta önce Kitab-ı Mukaddes şirketini, ardından Beyaz Adam Kitabevi ile Aras Yayıncılık’ı ziyaret eden ve çalışmaları hakkında bilgi alan Beşepiskopos aynı gün Samatya Kilisesi Yönetim Kurulu ile bir araya geldi. Akşamında Pangaltı Mıkhitaryan Derneği’nde düzenlenen, moderatörlüğünü Jamanak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ara Koçunyan’ın üstlendiği, Los Angelos’ta yayınlanan Armenian Observer Gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Prof. Oşin Keşişyan’ın sohbet toplantısına katıldı.

Başepikopos Bekçiyan hafta boyunca cemaatin çeşitli kurum ve kuruluşlarını ziyaret ve cemaat ile sohbet etmeyi sürdürecek. Beşepiskopos, 14 Ocak’ta Surp Pırgiç Hastanesi Yönetim Kurulu ile bir araya gelecek. Huzurevi ile ZİBEÇ’i ziyaret edecek. Aynı günün akşamı Samatya’da cemaat üyeleri ile dernek salonunda buluşacak.

Başepikopos Bekçiyan, 16 Ocak’ta Getronagan Derneği’nde gençlerle, Yeniköy Kilisesi’nde ise semtteki cemaat üyeleriyle buluşacak. 17 Ocak Pazar günü bu kez Bakırköy Kilisesi’nde Dini töreni yönetecek olan Başepiskopos hemen ardından Tbrevank’ın Sevgi Sofrasına katılacak. Aynı gün Aramyan derneğinde Kadıköylü cemaat üyeleriyle buluşacak, akşam da Maral Topluluğu’nun Cevahir Kongre Merkezi’ndeki gösterisini izleyecek.

Başepikopos Bekçiyan 20 Ocak Çarşamba günü Almanya’ya dönecek.

Yorumlar kapatıldı.