İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azerbaycan’da PKK’nın ‘kurtarılmış bölgeleri’

Azerbaycan’da PKK’nın ‘kurtarılmış bölgeleri’

Nerdun HACIOĞLU / MOSKOVA 8 Ocak 2010

Azerbaycan ile Ermenistan’a yönelik açılım politikası ile gerginleşen ilişkiler yeni bir boyut kazanıyor. Azerbaycan’da yayınlanan “Azadlık” gazetesi, terör örgütü PKK’nın ülkede üslenmeye başladığını yazdı.

Gazetede “özel” ibaresiyle çıkan haberde Azerbaycan’da PKK’lı teröristlerin kontrolünde “kurtarılmış bölge” diye nitelenen şirket ve öğrenci yurtları bulunduğu belirtildi. Azadlık, Azeri yetkilileri terör örgütünün, Azerbaycan’daki faaliyetlerini genişletmesine göz yummakla suçlayarak, yabancı inşaat şirketlerinden birinde PKK’lı militan yöneticilerin Azeri işçilere “Kürdistan vatanımız” adlı şiiri dinlettiklerini yazdı.

Olayın yaşandığı Bakü’deki şirketin adı bilinmesine rağmen, adres göstermeyen Azadlık, “Şirketin düzenlediği yeni yıl partisinde ünlü (Azerbaycan) şiiri okunmuş. Şiirde (Azerbaycan, Azerbaycan ben seninim. Sana yeni evlatlar vereceğim) bölümüne gelindiğinde şirketin PKK’lı yöneticisi sözleri değiştirerek, (Kürdistan Kürdistan ben seninim) demiş. Azeri işçiler şiirin yeni haline itiraz edince bir güzel sopa yemiş” ifadelerine yer verdi. Haberde ayrıca Türkiye’den Azerbaycan’a gelen üniversite öğrencilerinin Bakü’de kurduğu derneğin başına da son birkaç yıldır devamlı PKK yanlısı başkanlar seçildiğine dikkat çekildi. Azerbaycan’da yayınlanan “Diplomat” adındaki gazetenin ise sayfalarından açıkça PKK propagandası yaparak Türkiye yönetimi ve ordusunu kötülediği hatırlatıldı.

Yorumlar kapatıldı.