İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Soykırım sorusu ayrımcılık” diyen Türk “haksız”!

“Soykırım sorusu ayrımcılık” diyen Türk “haksız”! 

Ermeni soykırımı iddialarını bir yasayla kabul eden Fransa’da, ilk kez bir Türk soykırımla ilgili bir davada mahkum oldu. Fransa’nın Lyon kentinde görülen davada, kendisine soykırım konusunda ayrımcılık yapıldığını savunan Sırma Oran, haksız bulundu. Oran, “dava açma hakkını kötüye kullanmak”tan bin 500 euro para cezasına çarptırıldı. 
(CNN TÜRK) — Prof. Dr. Baskın Oran’ın kızı olan Sırma Oran, Fransa’da yerel seçimlerde Yeşiller Partisi’nden aday oldu.

Sırma Oran, adaylık sürecinde, Viyörban Belediye Başkanı Jean Paul Bre’nin “Ermeni soykırımı iddiasını kabul edip etmediği” sorusuna maruz kaldı.

Oran, adaylıktan çekilirken, “kendisine yapılanın diğer adaylara yapılmadığını ve bunun ayrımcılık olduğu”nu söylerek, Bre aleyhine dava açtı.

Ancak, mahkeme Oran’ı haksız buldu.

Oran’ın Lyon’da katıldığı bir gösteriye atıfta bulunan hakim, “Lyon’da soykırım anıtına karşı yapılan ve ‘soykırım yoktur’ pankartının açıldığı gösteride Oran’ın da bulunduğu”nu belirtti ve “Fransa yasaları soykırımı kabul etmektedir. Bre’nin, Oran’a bu soruyu sorma hakkı vardır” dedi.

Sırma Oran, kararı “utanç verici” olarak niteledi.

Oran, “Mahkeme benim anlattıklarımı kesinlikle dinlemedi. Bu ayrımcılıktır. Sesimi duyurabileceğim yere kadar, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar gideceğim” dedi.

Yorumlar kapatıldı.