İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Denizden haç çıkarmak için yarıştılar

Denizden haç çıkarmak için yarıştılar 

Hıristiyan inancına göre Hz. İsa’nın doğumu ve vaftiz edilişinin 2010. yıl dönümü, Fener Rum Patrikhanesi’nde düzenlenen ayin ve denizden haç çıkarma töreniyle kutlandı.
İSTANBUL (İHA) – Hıristiyan gençler, soğuk havaya rağmen denize atlayarak tahta haçı çıkarmak için birbirleriyle yarıştı.

Fener Rum Patrikhanesi bahçesindeki Aya Yorgi Kilisesi’nde yapılan ayine Türkiye’den ve yurt dışından çok sayıda kişi katıldı. Fener Rum Patriği Bartholomeos’un yönettiği ayinde, mumlar yakıldı, dua okundu. Sabah saatlerinde başlayan ayin yaklaşık 3 saat sürdü. Ayinin ardından Bartholomeos, kilise görevlileri ve katılımcılar dualar eşliğinde yürüyerek, Fener İskelesi’ne geldi. Daha sonra Hıristiyan inancına göre Hz. İsa’nın Ürdün Nehri’nde vaftiz edilişinin anısına, Bartholomeos elindeki tahta haçı denize attı. Haçın atılmasıyla birlikte iskele açığında bekleyen bir tekneden denize atlayan 14 Hıristiyan, haça ulaşmak için mücadele etti. Haça ilk ulaşan yarışmacı Yunanistan’dan geldiği öğrenilen Costas isimli bir genç oldu. Yüzerek karaya çıkan genç, haçı Patrik Bartholomeos’a teslim etti. Patrik Bartholomeos ise gencin boynuna altın haç kolye taktı.

Daha önce de 3 kez yarışmayı birinci olarak bitirdiği öğrenilen genç, “Benim için çok önemli bir olay. Ortodoksların kutsal günü. Çok mutluyum, gururluyum” dedi.

Öte yandan, törenin yapıldığı iskele açıklarında, polis botu güvenlik önlemi alırken, alınan önlemlerin geçtiğimiz yıllara nazaran arttırıldığı gözlendi.

Kuzguncuk’ta da denizden haç çıkarma töreni düzenlendi. Haç çıkarma töreni öncesi Rum Ortodoks Aya Yorgi Kilisesi’nde ayin yapıldı. Papaz Mitropout Atanasios’in yönettiği ayine katılanlar daha sonra yürüyerek Kuzguncuk Vapur İskelesi’ne geldi. İskelede beyaz güvercin uçurulduktan sonra, denizden haç çıkarma töreni yapıldı. 3 genç, denize atılan tahta haçı çıkarmak için birbirleriyle yarıştı. Haça ilk ulaşan gence altın haç kolye takılırken, yarım altın hediye edildi.

Yorumlar kapatıldı.