İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Amerika’ya Atatürk heykeli dikilecek

Amerika’ya Atatürk heykeli dikilecek

Amerika’daki Ermeni lobisinin Los Angeles’da bir parka “Ermeni Katliamı Anıtı” yapma ve yine Washington DC’de tarihi bir binayı “Ermeni Katliamı Müzesi” olarak düzenleme girişimleri karşısında önemli bir adım atan Türk vatandaşı Faruk Acar, New Jersey eyaletine bağlı Peterson şehrinde bir parka Atatürk adının verilmesini sağladı. Bununla da kalmayan Acar, Yalova’dan getirteceği Atatürk Anıtı’nın bu parka dikilmesini sağlayacak.

Yıllarca Yalova’da yaşadıktan sonra Amerika’ya giden Faruk Acar isimli Türk vatandaşı, Ermeni lobisinin Türkiye ve Türk halkını karalama çabaları karşısında bir adım atma kararı aldı. Halen Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) Başkan Vekili olarak görev yapan Acar, New Jersey eyaletine bağlı Peterson kentinde Belediye Başkanı ve Belediye Meclis üyeleri ile sıkı ilişki içerisine girdi. Acar, bu süreçte gönüllü olarak belediyenin birçok projesinde de aktif rol oynadı. Uzun yıllardır Amerika’da yaşayan Suzan – Nurettin Demircan çiftinden de destek alan Faruk Acar, ilk fırsatta Peterson şehrinde bir park oluşturarak buraya Ulu Önder Atatürk’ün ismini vermek istediğini şehrin belediye başkanı ve meclis üyelerine anlattı.

Peterson Belediye Başkanı ise projeyi hazırlayarak meclise sunmasını istedi. Bunun üzerine büyük bir hızla proje üzerinde çalışmaya başlayan Acar, kısa sürede projeyi bitirerek Peterson Belediye Meclisi’ne sundu. Acar, proje içerisine parkın ortasında yer alacak bir Atatürk Anıtı’nı da yerleştirdi. Meclis üyeleri ise yapılan oylama ile projeyi ve anıtı onayladı. Ardından belirlenen noktadaki parka Atatürk Parkı yazılı bir tabela asılarak ilk adım atıldı.

“2 YIL BOYUNCA PROJEYİ GİZLİ TUTTUK”

Faruk Acar bu süreci çok temkinli bir şekilde sürdürdüklerini dile getirerek, “Bu proje bizim için çok önemliydi. Amerika’da ilk kez Atatürk’ün ismi bir parka verilecek ve anıtı dikilecekti. Ermenilerin bunu öğrenmesi bu sürece taş koymaları anlamına gelecekti. Ayrıca heykeli dikeceğimiz parka yakın bir noktada bir Ermeni Anıtı var. O nedenle Suzan – Nurettin Demircan ve ağabeyim Levent Acar haricinde kimseyle projeyi paylaşmadık. Çok temkinli adımlar attık. Artık parka Atatürk isimi verildi. İnşallah 2010 yılının nisan ayında bu parkı açmak istiyoruz. Açılışa ABD’li bazı kongre üyeleri, Türkiye’nin Washinton Büyükelçisi, Birleşmiş Milletler Daimi Büyükelçisi, başkonsoloslarımız, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer ve buradaki Türk derneklerinin başkan ve yetkililerini davet edecek ve görkemli bir açılış gerçekleştireceğiz” dedi.

ATATÜRK ANITI YALOVA’DAN GİDECEK

Peterson kentindeki Atatürk Anıtı’na konulacak heykel ise Yalova’dan gidecek. Bir süre önce Cumhuriyet Meydanı’ndan kaldırılan Atatürk Anıtı için Yalova Belediye Meclisi’nden talepte bulunan Faruk Acar bu konuda destek istedi. Yalova Belediye Meclisi ise heykelin yapımcısının da onayı alındıktan sonra Atatürk Anıtı’nın Amerika’ya gönderilmesini oy birliği ile kabul etti. Bir karar daha alan Yalova Belediye Meclisi, heykelin gemiyle Amerika’ya taşıma masrafı olan 3 bin TL’yi belediyenin ödemesini onayladı.

Meclis ayrıca Peterson kenti ile Yalova Belediyesi arasında bir kardeş şehir ilişkisinin kurulması için Belediye Başkanı Yakup Koçal’a tam yetki verdi. 

 

Yorumlar kapatıldı.