İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erdoğan: Ruhban okulu için çalışıyoruz ama…

Erdoğan: Ruhban okulu için çalışıyoruz ama… 

Başbakan Erdoğan, Heybeliada Ruhban Okulu’nun açılması için çalışmanın sürdüğünü, ancak Yunanistan’ın da Batı Trakya’daki Türklerin taleplerini dikkate alması gerektiğini söyledi.
ntvmsnbc ve Ajanslar 

Güncelleme: 09:38 TSİ 04 Ocak. 2010 Pazartesi
İSTANBUL – Türkiye ile AB ilişkilerini ele alan Kriter dergisine konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Heybeliada Ruhban Okulu konusunun gerek mevzuat gerek eğitim sistemi bakımından çok boyutlu bir süreç olduğunu belirtti. Başbakan ilgili bakan ve kurumların bu konuyla ilgili çalışmalara devam ettiğini söyledi.

Erdoğan, bu süreçte Yunanistan’dan da beklentilerini dile getirdi ve “Yunan hükümeti Batı Trakya’daki Türk azınlığın sorunlarına çözüm getirmeli” dedi.

Başbakan Erdoğan, Avrupa Birliği’yle ilgili olarak da hükümetin kararlılığını koruduğunu belirtti. Ancak AB’den gelen Türkiye karşıtı açıklamaların halkın şevkini kırdığını vurguladı. Erdoğan şunları kaydetti:

“Türkiye’de AB’ye üyelik noktasında heyecanın azaldığı doğrudur, ama hükümet olarak bu noktada en küçük bir heyecan kaybı, bir yavaşlama içinde olduğumuz doğru değildir. Ancak bizim tek başına heyecan içinde ve kararlı olmamız yetmiyor. Aynı heyecanın masanın diğer tarafında da olması gerekiyor. Esasen, heyecan kaybı gibi algılanan mevcut durum, AB üyesi kimi ülkelerin ve liderlerin tavrının bir sonucudur.”

Yorumlar kapatıldı.