İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan, 2010 yılında Karabağ müzakerelerinin esasını değiştirmeli

Uzman: Ermenistan, 2010 yılında Karabağ müzakerelerinin esasını değiştirmeli

11:54 / 02.01.2010NEWS.am muhabirine açıklamalarda bulunan siyaset bilimci Aleksandr Manasyan ‘Türkiye, uluslararası topluluğun Osmanlı Türkiyesi’nde gerçekleşen Ermeni Soykırımını daha çok tartışması ve belgelerin onaylanmasını Karabağ sorunuyla bağlantılandırmak için Ermeni-Türk Protokollerinin onaylanmasını 2010 yılını Nisan’ına veya daha geç bir süreye ertelemeye çalışıyor’ dedi.

Karabağ sorununa ilişkin olarak, burada ilerleme olmayacağı yönünde görüş ifade eden Manasyan ‘Tarflar sürec mümkün olduğunca uzatlmaya çalışırlar’ dedi ve aynı zamanada Ermeni tarafının Karabağ müzakerelerinin esasını değiştirmesi gerektiğinin altını çizdi. ‘Halihazırdaki format Ermeni tarafının menfaatlerini ifade etmemekte. Biz uluslararası topluluk tarafından Karabağ’a ilişkin çoğunlukla yanlış yapılan açıklamalara yanıt vermiyoruz; güçlü kanıtlarmızı sunmuyoruz. Biz hukuki ve tarihi olarak Azerbaycan’ın ne Karabağ’a ne de Nahçivan’a yönelik herangi bir hakkı olmadığını ilan etmeliyiz. Bunun dışında biz uluslararası arenada Bakü ve Sumgait Ermenileri kırımları konusunu yüksek sesle ifade etmeliyiz’ diğyerek sözlerinde belirtti Manasyan.

Manasyan ayrıca Ankara’nın protokollerin onaylanması sürecini sürüncemede bırakması veya bunu Karabağ sorunuyla bağlantılandırması durumunda, Erivan’ın Ermeni-Türk diyaloğunu terk etmesinin ihtimal dışı olmadığını da kaydetti.

Yorumlar kapatıldı.