İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

NOR MARMARA BAŞYAZARI R. HADDECİYAN’A “ALTIN KALEM” ÖDÜLÜ

Konuyla ilgili Nor Marmara’nın Haberi

BAŞYAZARIMIZ R. HADDECİYAN’A “ALTIN KALEM” ÖDÜLÜ 

Ermenistan Gazeteciler Cemiyeti bu yıl “Altın Kalem” ödülüne Başyazarımız R. Haddeciyan’ı layık gördü. Cemiyet Ermenistan’da yayınlanan Azg Gazetesi başyazarı Hagop Avedikyan’ı da aynı ödüle layık gördü. “Altın Kalem” ödülü üç yılda bir en başarılı gazete yazarlarına veriliyor. Başyazarımız R. Haddeciyan 1969’dan beri verilen bu ödülü diasporadan alan ilk gazeteci olarak da tarihe geçti.
Ödül töreni Salı günü öğleden sonra Gazeteciler Cemiyeti tören salonunda yapıldı. Cemiyet Başkanı Asdğik Kevorkyan’ın açılış konuşması ile başlayan ödül töreninde ödülü kazanan iki ismi açıklamak üzere jüri başkanı Tavit Muradyan’a söz verildi.
Tavit Muradyan R. Haddeciyan’ın ismini açıklarken ondan övgüyle söz etti ve şunları söyledi: “Haddeciyan’ın inanılmaz çalışkanlığı, muhteşem kalemi, dikkatli zekası ve psikolog ruhu Marmara gazetesini sadece diasporada değil, Ermenistan’da da çok önemli bir gazete haline getirmiştir. Gazetenin başyazarının ismi, R. Haddeciyan ismi de Ermenistan’da sevilen bir isim olmuştur”.
Altın bir kalem uçlu rozetten oluşan ödülü R. Haddeciyan adına maestro Ara Bedrosyan teslim aldı. Ara Bedrosyan R. Haddeciyan adına teşekkür etti ve R. Haddeciyan adına bu ödülü kabul etmekten ve kendisine iletmekten büyük bir gurur duyduğunu söyledi.
Ardından Azg Gazetesi başyazarı Hagop Avedikyan’a ödülü verildi. Avedikyan teşekkür konuşmasında “büyük ağabeyim” dediği R. Haddeciyan’dan övgüyle söz etti ve daha iki gün önce İstanbul’da bulunduğunu ve Marmara Gazetesinde R. Haddeciyan’ın sıcak ve samimi evsahipliğinin keyfini yaşadığını anlattı.
Haber Salı gecesi Ermenistan Devlet Televizyonu haberlerinde ve diğer gazetelerle birlikte Azg Gazetesinin Çarşamba günkü sayısında da geniş bir şekilde duyuruldu.

Yorumlar kapatıldı.