İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan devlet başkanı Serj Sargsyan’ın Yeni Yıl mesajı

Ermenistan devlet başkanı Serj Sargsyan’ın Yeni Yıl mesajı

00:05 / 01.01.2010Sevgili yurttaşlar,

Sizleri Yeni Yıl ve Kutsal Noel bayramlarından vesilesiyle kutluyorum.

2009 yılı kazanım ve kayıplarıyla, mutluluk ve hayal kırıklıklarıyla tarih olmakta.

Biz 2010 yılına yeni umut ve projelerle giriyoruz. Bunları ortak çabalarla hayata aktaracağız ve başarılı olacağımıza kaniyim.

Geçen yıl zannediyorum, ülkemiz için dış siyasetinde yeni yaklaşımıyla kaydediciydi, bu diğerlerinin adımlarını yanıtlamaya değil, aksine kendimize ait girişimlerle, ki bu girişimler ülkemizi uluslararası siyasette yeni rota, yeni gelişim ufukları açmaya yöneliktir.

Bugün bölgemizde barış ve istikrar için, bir yıl öncesinde olduğundan daha fazla kaynak var. Bu güvelik unsurları birçok olup, bunların herbiri durumunda Ermenistan önemli ve ikame edilemez bir paya sahip. Bu unsurlardan bizim için en önemlisi, bu bayram günlerinde de gece gündüz yurdun huzurunu koruyan Ermeni Ordusu’dur; bir ordu ki köklerinde saysinde halkın barışı hak ettiği ölümsüz şehitler bulunmaktadır.

Geçen yıl, Ermenistan ve Ermenilerin yeri ve rolü konusunda tüm Ermenileri endişelendiren, Ermenistan ve Ermenilerin bugünü ve geleceğine ilişkin tartışmaların olduğu önemli bir zaman dönemiydi. Sonuçta tüm dünya, Ermeni halkının amaçlarında ortak olduğunu ve evlatlarıyla güçlü olduğunu gördü.

2009 yılı itiraf etmeliyiz ki, ekonomimiz için gerçek bir badireydi.Global finansal-ekonomik krizin ağır sonuçlarından, dünya ekonomisinin bir parçasını oluşturan hemen hiçbir ülkenin olduğu gibi kaçınmak mümkün olmadı; fakat krizin olası sosyal sonuçlarını asgariye indirmeyi başardık. Devlet sosyal alana ilişkin tüm yükümlülüklerini gerçekleştirdi ve önümüzdeki yıl da gerçekleştirecektir. Ermenistan’ın dürüst bir kredi alan ülke olması gerçeği, farklı dış kaynaklar temin etmemize olanak sağladı. Fakat hepimiz de ülkemizin ilk elde bizlerin zenginleştireceği, sorunlarımızı bizim çözeceğimizin bilincindeyiz. 2010 yılının krizin aşılması ve ekonomik ilerlemeye yeni bir başlangıç olacağına emin olunuz.

2009 yılında Ermnistan’da doğum ve evliliklerde artış kaydedildi. Bu gerçeklik benim için çok kıymetli ve geleceğe ilişkin, gençlerimizin kendi ülkelerine inandıklarını, hayatlarına ve kendi çocuklarının geleceğini vatanımıza bağladıklarına ilişkin konuşmakta. Bu yarına ilişkin güven kriteridir. Devletler ve halklar işte böyle de güçlenmekte.

Sevgili yurttaşlar,

Ben bugün ve önümüzdeki günlerde bayram kutlama masaları etrafında çınlayacak tüm iyi dileklere, şerefe kadehlerine katılıyorum. 2010 yılı aileniz için başarı yılı olsun.

Büyüklerimiz sağlıklı olsunlar, evlatlarının ve torunlarının kazanımlarıyla sevinsinler, sevgi ve saygıya hak ettikleri yaşlılığa nail olsunlar.

Çocuklar ve gençler, eğitim ve davranışlarıyla , daha sağlıklı bir yaşam biçimiyle ebeveynlerinin gurur kaynağı olsun.

Ermenistan ve etrafında barış ve istikrar hüküm sürsün.

Ermeni snırlarında gururla ve yiğitçe duran askerlerimiz onurla hizmetlerini yapıp, sağlıklı evlerine dönsünler.

Tüm dünyaya yayılmış ve vatanda yaşayan Ermeniler için 2010 yılı ulusal projelerin başarılı şekilde gerçekleştirilmesi ve ulusumuzun amaçlarının gerçekleşmesi yolunda ciddi adımlar yılı olsun.

Yeni Yılınız ve Az. Noel’iniz kutlu olsun.

Yorumlar kapatıldı.