İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni lobisi fire verdi

Ermeni lobisi fire verdi 

30 Aralık 2009 Çarşamba, 09:43 DÜNYA
Sözde Ermeni soykırımı hakkında Ermeni lobisine en çok destek veren Amerikan Temsilciler Meclisi üyesi Cumhuriyetçi Parti Kaliforniya Milletvekili George Radanovich’in önümüzdeki Ekim ayında yapılacak seçimlerde tekrar aday olmayacağı açıklandı.

İlk kez 1994 yılında Amerikan Kongresi’ne seçilen ve politik yaşamı boyunca Türkiye’ye karşı Ermeni tezlerine destek veren Radanovich, Ermeni diasporasına hizmetinden dolayı merkezi ABD’de bulunan Ermeni Ulusal Kongresi (Armenian National Congress) tarafından iki kez ‘Yılın Adamı’ seçildi.

George Radanovich’in koltuğu için yapılacak yarışı kazanacağı tahmin edilen isim ise Fresno eski Belediye Başkanı Jim Patterson. Patterson, belediye başkanlığı sırasında 1999 yılını Fresno şehrinde ‘Ermeni Soykırım Yılı’ ilan etmişti.

Radanovinch’in tekrar aday olmamasının Ermeni lobisinin gücünü zayıflatacağı tahmin edilirken, Jim Patterson seçilmek için Ermeni diasporasından oy ve maddi yardım isteyecek. California eyaletinden Amerikan Temsilciler Meclisi’ne veya Senatoya seçilen temsilcilerin hemen hemen hepsi ya Ermeni diasporasının maddi yardımını sağlıyor, ya da diaspora oylarına muhtaç kalıyor.

Sözkonusu temsilciler Washington’a geldikten sonra ise Ermeni diasporasının Türkiye aleyhine yürüttüğü propagandalara sözcülük yapıyor.(ANKA

Yorumlar kapatıldı.