İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan-Türkiye Süreci Ermenistan Dışında Herkes İçin Sona Ermiştir

Ermenistan-Türkiye Süreci Ermenistan Dışında Herkes İçin Sona Ermiştir

Kongre Partisi temsilcisi David Şahnazaryan bugün gazetecilerle konuşmasında, Ermenistan-Türkiye ilişkileri konusuna değinerek “bu sorunlar bir paket halini aldı ve öyle de kalmaya devam ediyor. İktidar da sanki bunu anlamaya başladı, ya da başından beri anlamıştı da başka türlü yansıtıyordu. Bu konuda her hangi bir kazanımdan bahsetmek mümkün değil, ancak kayıplar ve sürekli tavizler söz konusu. Sanırım yakın gelecekte AGİT Minsk grubu süreci de hızlanacaktır. Aralıkta üç eşbaşkanın Bakü’yü ziyaret etmesi ve Yerevan’a uğramaması, sorunun o tarafta düğümlendiğini, bu tarafta bir problem olmadığını düşündürüyor” dedi.

Sözcüye göre “Türkiye her konuda kınanabilir, ancak protokoller imzalanana kadar Karabağ sorunu çözülmedikçe ciddi ilerleme kaydedilemeyeceğini ve sınırın açılmayacağını defalarca söyleyerek samimi davrandılar. Öte yandan ABD soykırımı tanıyarak İran’dan sonra kendisine muhalif bir ülke daha edinme riskini asla üstlenmeyecek.

Ermenistan-Türkiye normalleşme süreci Ermenistan yönetimi dışında herkes için sona ermiştir. Onlar da bunu farkında ama bu durumun altından nasıl kalkacaklarını düşünüyorlar. Ermenistan ve Türkiye arasında ilişkiler kurulacaktır ama bu protokol esaslarıyla ve bu iktidar döneminde değil”.

Yorumlar kapatıldı.