İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bir Uluslararası Irkçılık, Etnik Ayrımcılık ve Nefret Suçları Karşıtı Film Festivali

Bir Uluslararası Irkçılık, Etnik Ayrımcılık ve Nefret Suçları Karşıtı Film Festivali

» Yüz Yüze Film Festivali / Face to Face Film Festival – 4F «

“Ermeni Filmleri” Haftası
Önyargılar ve Yüzleşme

Sosyal Değişim Derneği ile Hangar Sanat Derneği, ırkçılık, etnik ayrımcılık ve nefret suçlarına karşı diyalog ve kültürel çeşitlilik doğrultusunda yürüttükleri faaliyetlere sinemanın büyüsünü de katarak, bir film haftası etkinliği düzenleyecektir.
Geçen Mart ayında Ermenistan’da “Türk Filmleri Haftası”nı düzenleyen Caucasus Center of Peace Derneği’yle ortak bir konsept çerçevesinde düzenlenecek bu ilk film haftası, 2010 yılının Mart ayında gerçekleşecek ve bu yılki gösterimi “Önyargılar ve Yüzleşme” teması doğrultusunda seçilecek Ermeni filmleri oluşturacaktır.
Sinema gibi etkili bir sanat dalı aracılığı ile sağlanacak kültürel alışverişin, toplumlararası diyalog ve barışa katkı sağlaması; film gösterimlerinin yanı sıra hafta boyu düzenlenecek söyleşi, sergi vb etkinlikler ile de kültürel farklılık ve benzerliklerin ortaya konarak, yaratıcılık düzeyinde de karşılaşmaların kültürel yaşama renk ve zenginlik katması amaçlanmaktadır.
Sinema bizleri dünyanın en uzak köşelerindeki kültürlerle buluşturup tanıştırır, farklı toplumları ve insanları yakınlaştırır. Ermenistan ve Türkiye yıllardır bir arada yaşamış komşu ülkeler olmalarına rağmen, çağdaş Türk ve Ermeni toplumları arasında güçlü bir diyalog olduğu söylenemez. Ermenistan’da Caucasus Center of Peace Derneği’nin düzenlediği ‘Türk Filmleri Haftası’yla eş zamanlı olarak düzenlenecek olan ‘Ermeni Filmleri Haftası’ ile bu diyalogu sağlamlaştırmak ve her yıl sürdürerek kalıcılaştırmak hedeflenmektedir. Sivil girişim ve sanatın buluştuğu bu etkinlik, sinema sanatı aracılığıyla iki komşu ülke arasında geç kalınmış bir iletişimin ilk adımları olacaktır.

Tarih: 28 Aralık 2009, Pazartesi
Saat: 19.00
Yer: Sosyal Değişim Derneği bürosu
Adres: İstiklal Caddesi, Bekar Sokak, 16/3, Beyoğlu – İstanbul

Google maps: http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=tr&msa=0&msid=103013374312881963373.00046b053cad078ed9723&z=19

http://www.sosyaldedisim.org

Yorumlar kapatıldı.