İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Papa’ya Noel ayininde saldırı

Papa’ya Noel ayininde saldırı

Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: 82 yaşındaki Papa 16. Benedikt bir kadının saldırısına uğradıVatikan’da, Noel ayini sırasında akli dengesinin yerinde olmadığı sanılan bir kadın Papa’yı iterek yere düşürdü.

Vatikan sözcüsü, yaptığı açıklamada, ”Akli dengesi bozuk gibi görünen bir kadının, Saint Peter Bazilikası’nda bariyerlerden atlayarak Noel ayin törenini başlatmak üzere koridorda ilerleyen Papa 16. Benedikt’i ittiğini ve yere düşürdüğünü, Papa’nın hızlıca ayağa kalktığını ve yara almadığını” söyledi.

Açıklamada, 82 yaşındaki Papa’nın sakince kilise mihrabına doğru yürümesini sürdürdüğü ve töreni başlattığı bildirildi.

Kardinal Roger Etchegaray’ı da iten kadının Vatikan polisi tarafından tutuklandığı, Kardinal Etchegaray’ın ise kontrolden geçirilmek üzere hastaneye kaldırıldığı belirtildi. 87 yaşındaki Fransız din adamı geceyi hastanede geçirdi.

Geçen yıl da aynısını yapmış

Geçen yıl da bir kadının bariyerlerden atlayarak Papa’ya yaklaşmak istediği, ancak korumalarca engellendiği kaydedildi.

İtalyan Televizyonu, geçen yılki kadının da aynı kadın olduğunu haber verdi.

Papa, ayinde yaptığı konuşmada egoizme karşı uyardı. Dünya üzerinde kavga ve uzlaşmazlıkların insanların çıkar ve arzularının eseri olmasından kaynaklandığını belirten Papa, Tanrı’ya ve birlikte yaşadığımız insanlara daha fazla zaman ayırmaya çağırdı.

© Deutsche Welle Türkçe

Yorumlar kapatıldı.