İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

`Ya Meclis`e tezek getirir ya da tezek gibi konuşur` defaultStatus = ‘Güncel \> `Ya Meclis`e tezek getirir ya da tezek gibi konuşur` – 1/1. sayfa’; Kaynak: stargazete.com

`Ya Meclis`e tezek getirir ya da tezek gibi konuşur`

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt`ün, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu`na yönelik `Davutoğlu mu, Davutyan mı, Ermeni misin, Türk müsün` sözlerine tepki yağdı. AK Partili milletvekilleri, CHP`lilerin son dönemdeki yaptıkları açıklamalarla milleti birbirine düşman etmeye yönelik demeçler verdiklerini kaydetti.

• Mevlüt Çavuşoğlu(Antalya): Daha önce de Canan Arıtman ile Onur Öymen de bu tür açıklamalar yaptı. Bir başka ulusu kötüleyerek milliyetçilik yapmak yanlış. Esas bölücülüğü CHP`liler yapıyor. Düşmanmış gibi göstererek, vatandaşlar arasındaki kin ve nefreti körüklüyor. Bu tür söylemler çirkin ve sığ yaklaşımlardır.

• Şevket Gürsoy(Adıyaman): Ağzı olan konuşuyor, kimseyi kısıtlayamazsın. Ermenileri ve Kürtleri küçümseyen sözleri vatandaşlar arasında bölücülüğü arttırmaya dönüktür. Kin ve nefreti arttırmaya dönüktür. Talihsiz bir demeçtir.

• Burhan Kayatürk(Ankara): Ensar Bey`in kendisi nedir? Kürt müdür, Türk müdür, kendisini hangi sınıfta görüyor. Ayıptır. CHP`liler Türkiye`de tabi olarak bazı odaklara mesaj gönderiyorlar. Unutmamaları lazım ki, onları iktidara getirecek Kürdüyle, Çerkeziyle, Lazıyla TC halkıdır. Onları odaklar değil, halk iktidara getirir.

• Suat Kılıç(Grup başkanvekili-Samsun): Bir insanın Ermeni Arap ya da başka bir ırktan olması küfür ve hakaret sebebi olamaz. Bu kafatasçı, ırkçı, bölüçü zihniyetin tezahürüdür. `Etnik kimlik şereftir` diyen sayın Baykal, vekillerini hizmet içi eğitime alması gerekir. Etnik kimlik şeref ise, Ensar Öğüt`ün söylediği nedir.

• Hüseyin Çelik(Genel Başkan Yardımcısı, Van): Değerlendirmeye değer bulmuyorum. Asıl CHP yönetimi, bu konuşma karşısında susuyorsa buna teessüf ederim. Ensar Öğüt, gündeme gelmek için, ya Meclis`e tezek getirir, ya da tezek gibi konuşur.

• Egemen Bağış(AB`den sorumlu Devlet Bakanı ve Başmüzakereci): Son derece saçma buluyorum. Muhalefet milletvekilimizi ben ayıplıyorum. Cumhurbaşkanımızla ilgili de daha evvel bu tür ithamlar yapmaya kalkanlar oldu aynı partiden. Sayın Başbakan ile de oldu, bizlerle ilgili de oldu. Böyle şeyleri ben çok basit ve acınacak buluyorum. • MURAT ŞAHİN ANKARA

CHP`li Öğüt, kendini savunurken `Hakaret değil benzetme yaptım. Etnik yapı önemli değil, ben de Ermeni olabilirdim` dedi. Çok sayıda Ermeni dostu olduğunu da anlatan Öğüt, `Benim en güvendiğim arkadaşlarım Ermeni. İstanbul Kartal`da Ermeni kilisesine maddi yardım yaptım. Mutafyan`ın ruhsatla ilgili problemlerini ben çözdüm. Belediye ekipleri kilisenin duvarlarını yıkmaya kaktıklarında ben önledim ` dedi.

Yorumlar kapatıldı.