İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Akdamar (AHTAMAR) Kilisesi ibadete açılıyor

Akdamar Kilisesi ibadete açılıyor

Van Valisi Münir Karaloğlu, 12 Eylül 2010 tarihinde bütün Ermeni vatandaşları Akdamar Kilisesi`nde ibadete beklediklerini söyledi.

Karaloğlu restore edildikten sonra anıt müze olarak turizme açılan Akdamar Adası`ndaki kilise ile ilgili yaptığı açıklamada, kilisenin ibadete açılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile gerekli yazışmaların yapıldığını belirtti.

Kilisenin 12 Eylül 2010 tarihinde ibadete açılabileceğini ifade eden Vali Karaloğlu, bu açılışa Ermenileri de davet edeceklerini bildirdi.

Konuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı ile Ankara`da temaslarda bulunduğunu anlatan Vali Karaloğlu, “12 Eylül 2010`da bütün Ermeni vatandaşlarımızı Akdamar Kilisesi`nde ibadete bekliyoruz“ dedi.

-ERMENİSTAN VE İRAN KAPILARI-

İran ve Ermenistan`ın Van`ın dış turizm potansiyelinde önemli bir paya sahip olduğunu söyleyen Vali Karaloğlu, bu ülkelerden gelecek 1 milyon turist hedefine ulaşabileceklerini kaydetti.

Vali Karaloğlu, bunun için öncelikle Türkiye ile İran arasındaki geçişi sağlayan noktalardan biri olan Kapıköy Sınır Kapısı`nın transit geçişe açılması gerektiğini bildirdi. Karaloğlu, Ermenistan`la sınır kapısı açılmasının Van`ın turizmi açısından yararlı olacağını da bildirdi

Yorumlar kapatıldı.