İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan Gürcistan ana karayolunun yapımına 2010’da başlanıyor

Ermenistan Gürcistan ana karayolunun yapımına 2010’da başlanıyor
Bugün Ermenistan Ulaşırtma ve Telekomünkasyon Bakanı Kurken Sarkisyan bir basın açıklaması yaparak geçtiğimiz yıl yaptıkları çalışmaları değerlendirdi. Bakanın açıklamasına göre Ermenistan Kuzey-Güney otobanının yapımı için 60 milyon dolar gerekiyor. Yerevan ana karayolunun Gürcistan’ın Poti ve Batum şehirlerine bağlantı yapılması için de çalışmalar sürüyor. İlk aşamada bu yapım çalışmalarına Asya Gelişim Bankası destek veriyor.

Sarkisyan’ın verdiği bilgilere gore 2010 yılının Nisan ayında anayolların teknik olarak incelenmesi için de çalışma başlatılacak.
Bakan tüm bu karayollarının toplam maliyetinin 965milyon doları geçeceğini ve bunun 500 milyon dolarının Asya Gelişim Bankası tarafından karşılanacağını da vurguladı.

Yerevan şehir yollarında ise ilk aşamada Yerevan Ararat e Yerevan Aşdarak karayolunun yapımına başlanacak. İkinci aşamada ise Aşdarak-Gümrü ve Goriz -Tapan ana yolları onarılacak.

Bu yolların yapımı ile Ermenistan’ın kuzeyinden güneyine karayolu, dolayısı ile Gürcistan bağlantısı, %30 oranında kısalmış olacak.

Yorumlar kapatıldı.