İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye’nin başı yine çok ağrıyacak

Türkiye’nin başı yine çok ağrıyacak

Ermenilerin “soykırım” iddiaları sürerken bu kez de Asuriler çıktı. Bunlar laf değil şimdi anıtı bile dikildi!
Dışişleri Bakanlığı, Avustralya’nın Sydney kentinin Fairfield Bölgesi Belediye Meclisi’nin, Türkiye’ye yönelik suçlamalara atıfta bulunan bir Asuri anıtı dikilmesi kararının iki ülke ilişkilerinin özüne ve dostluğa yakışmayan, talihsiz bir gelişme olduğunu bildirdi
.

Bakanlık sözcüsü, bir soru üzerine, belediye meclisinin 15 Aralık tarihinde yapılan toplantıda kabul edilen ve bölgede, Türkiye’ye yönelik suçlamalara atıfta bulunan bir “Asuri Soykırımı” anıtı dikilmesine izin verilmesine yönelik kararı esefle karşıladıklarını söyledi.

Sözcü, “Tarihi gerçekleri saptıran, asılsız iddialara dayalı böyle bir müracaatın kabul edilmiş olması, herşeyin başında, Çanakkale Savaşı’ndan bu yana, aralarında özel bir tarihi bağ bulunan Türkiye ile Avustralya arasındaki ilişkilerin özüne ve dostluğa yakışmayan, talihsiz bir gelişme teşkil etmiştir. Asli görevi, sorumlu olduğu bölgede yaşayan insanlara hiçbir ayırım yapmadan hizmet sunmak olan bir yerel yönetim organının, görev ve yetki sahasında bulunmayan bir konuda böylesine anlamsız bir karar almış olmasını kınıyoruz” dedi.

Sözcü, bu kararı alan meclis üyelerinin, çok kültürlü Avustralya toplumuna vermekte oldukları zararın yanısıra, Avustralya Türkleri nezdinde yarattıkları infialin de farkına varabilmelerinin, aldıkları kararı gözden geçirmelerine yardımcı olabileceğinin umut edildiğini kaydetti.

Sözcü, “Her vesileyle ifade edildiği ve somut önerilerle desteklendiği üzere, tarihin tartışmalı dönemleri tarihçiler tarafından değerlendirilmelidir. Bu bağlamda, nesnel bir yaklaşımla, bilimsel yöntemler ve belgeler ışığında tarihsel gerçeklerin tespit edilmesi, münhasıran tarihçilerin sorumluluğundadır” diye konuştu.

Yorumlar kapatıldı.