İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Osvaldo Bayer: O olaylar soykırım olarak nitelendirilmediği müddetçe, adalet hakkında konuşmak mümkün değil

Arjantinli yazar, senarist, tarihçi Osvaldo Bayer, ‘Khrimyan Hayrik Arjantin Ermeni Koleji’nde yaptığı konuşmada ’20. yy. soykırımlar çağı oldu ’ dedi.

Arjantin Ermenileri ‘Diario Armenia’ gazetesinin verdiği bilgide, Bayer konuşmasını, Kolej’in ‘’20. Yüzyıl soykırımlarına sebep olan tarihi gerçeklerin araştırılması’ projesi çerçevesinde gerçekleştirdi. Projede Osmanlı Türkiyesi tarafından 1915 yılında gerçekleştirilen Ermeni soykırımı merkezi bir yer tutmakta.

Bayer konuşmasına Osmanlı Türkiyesi’nde meydana gelen olaylardan başladı.

‘O olaylar soykırım olarak nitelendirilmediği müddetçe, adalet hakkında konuşmak mümkün değil bazıları kurbanların sayısını azaltarak tahrif etmeye çalışıyor. Acaba insan yaşamının değeri sayılarla mı ölçülüyor? Arjantin’de de kurbanların sayısını azaltmaya çalışan insanlar var ancak bundan ötürü soykırım, soykırım olmaya son vermiyor’ diyen Bayer daha sonra Yahudi Holokostu’na ilişkin konuştu.

Bayer konuşmasında, 1878-1879 yıllarında Patagonya’lı yerlilere karşı gerçekleştirilen işlemlerden sorumlu eski Arjantin devlet başkanı Julio A. Rocha’dan da bahsetti. Anılan dönemde 1250 aborigen katledilmiş ve 3000’I esir alınmıştı.

Yorumlar kapatıldı.