İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sanatçı görevini yapıyor, ya siyasetçi? 

Sanatçı görevini yapıyor, ya siyasetçi? 
ATİLLA DORSAY

İnsan kulaklarına inanamıyor, gözleri faltaşı gibi açılıyor. Bir avuç insan, hırslarına, tutkularına, kinlerine ve de yaşlarına teslim olmuş durumda sürekli konuşuyor; nefret, korku ve tehdit kusuyor ve ülkenin geleceğini aydınlatmaya yönelik bir girişime duvar çekmeye çalışıyor. Konuştukça yüzleri geriliyor, ifadeleri korkunçlaşıyor, elleri titriyor. Onlar siyasetçi, lider, önder, ülkenin kaderi üzerinde söz sahibi, etki sahibi insanlar. Ama bence bu niteliklerini ülkenin hayrına kullanmıyorlar, memlekete hizmet etmiyorlar, insanlık ideallerinin yakınına bile uğramıyorlar. Sadece kendi partilerini, gruplarını, çevrelerini, açıkçası kendi kendilerini korumak ve kurtarmak için hareket ediyorlar sanki…

OYUN TEKERRÜR EDİYOR

Ve oyun yine aynen tekerrür ediyor. Ermenistan`la ve Ermenilerle yakınlaşma söz konusu olduğunda ne söyleyip ne yaptılarsa, yine aynı şeyleri yapıyorlar. İstiyorlar ki Türkler, ne Ermenilerle ne Kürtlerle ilişkilerini düzeltsin, köhnemiş düşmanlıkların üzerine dostluk şerbeti içmeyi denesin… Türkler hep ve sadece düşmanlar ve düşmanlıklarla varlığını belirlesin… Etrafımız hep düşman ülkeler ve halklarla çevrili kalsın… Ne Yunanlıları sevelim ne de Rus, Bulgar, Romen veya Sırpları… Ne Batı`ya yaklaşalım ne Doğu`ya… ABD de o hayali düşmanlar dünyasında yerini alsın, bizi bir türlü aralarına almak istemeyen Avrupa Birliği ülkeleri de… Türkün Türkten başka dostu yoktur, bir Türk dünyaya bedeldir ve elbette, ne mutlu Türküm diyenedir… Biz bize yeteriz, biz en büyüğü ve en iyisiyiz ve bizim kimseyle dost olmaya ihtiyacımız yok!

SANATÇILAR DESTEKLİYOR

Elbette sanatçılar bunu yutmuyor. Çok aşırı bir milliyetçi tavıra angaje olmuş kimi sayılı isimlerin dışında, büyük çoğunluğu girişimi destekliyor, sevinçle karşılıyor. Kimileri biraz ihtiyatlı davranıp ne olacağını, açılımın neler içereceğini beklemeyi öneriyor, ama tümden karşı çıkan yok gibi… Çünkü sanatçı dünyayı en çok duygularıyla kavrıyor, olaylara yüreğiyle yaklaşıyor. Sanatçının gözünü herhangi bir hırs bürümüş olamaz… O sanatçı, o temiz yürekli, o insan sevinci kadar insan ıztırabını da biliyor. Ve acıları durdurmak, ölümlere son vermek için üzerine düşeni yapıyor. Hatta Fazıl Say gibi ulusalcı cephenin önde gelen bir ismi bile… Ve Sezen Aksu`dan Fazıl Say`a, Hülya Avşar`dan İbrahim Tatlıses`e bu ülkenin en sevilen, saygın ve popüler sanatçıları, bu dostluk girişimini destekliyor. İster Kürtlerle akrabalıkları olsun, isterse katıksız `beyaz Türk` olsunlar… Şahinlerin bu sanatçı tavrından alacakları hiç ders yok mu?

Yorumlar kapatıldı.