İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İSPANYA’DA İLK ERMENİ APOSTOLİK KİLİSESİ:SURP KEVORK

İSPANYA’DA İLK ERMENİ APOSTOLİK KİLİSESİ: SP. KEVORK

Marieta Makaryan

Ermenistan Diaspora bakanlığı kurulduğu ilk günden bu yana Ermeniliği korumnaya yönelik etkinlikler gerçekleşitirmekte.İspanya Krallığı ve Ermenistan cumhuriyeti arasında diplomatik ilişkiler 1992 yılında tesis edilmiştir. İspanya’da 50 bin civatı Ermeni yaşamansına rağmen, ülkede kısa bir süre öncesine kadar Ermeni Apostolik kilisesi faaliyet göstermemekteydi.

Kısa bir süre önce katolikos Karekin II’nin talimatıyla, İspanya’da Ermenistan Diaspora bakanlığı danışmanı Gaspar Petrosyan ve Ermeni Apostolik Kilisesi Batı Avrupa temsilcisi başpiskopos Norvan Zakaryan buluşması esnasında, İspanyol Ermeni toplumunun ulusal ve ruhani meseleleri, kilise yapılanması ve gelişim perspektifleri değerlendirildi.

Ermeni Apostolik Kilisesi temsilcisi himayesinde faaliyet gösterecek İspanya Ermeni Apostolik Kilisesi Geçici Konseyi oluşturulması kararı alınırken, Diyakosluk Tüzüğü’nin resmi kaydının yapılacağı 6 aylık bir süre müddetince Yerel Kilise Konseyleri faaliyet gösterecek, daha sonra bu tek bir çatı altında toplanacak.

Petrosyan’ın çabalarıyla Barselona yakınlarındaki Kalonje kenti yerel kilise idarecileriyle varılan anlaşma gereği, 30 yıl müddetle Ermeni kilisesi olarak hizmet edecek bir şapel kiralanması işlemi de gerçekleştirildi.

Başpiskopos Zakaryan 11 Ağustos’ta anılan şapelde ilk dini ayini gerçekleştirdi ve şapel ‘Ermeni Apostolik Sp. Kevork Kilisesi’ olarak adlandırıldı.

Ermenistan Diaspora Bakanlığı haberine göre, böylece İspanya’da da Ermeni Apostolik Kilisesi faaliyetlerinin temeli atıldı.

Yorumlar kapatıldı.